Árulás a Jókai Színházban

Komárom |

<p>Lassan célegyenesbe ér a Jókai Színház idei első próbafolyamata. Az évad első bemutatója Harold Pinter Árulás című önéletrajzi ihletésű drámája lesz. A műből készült film forgatókönyvéért a szerzőt 1983-ban Oscar-díjra jelölték.</p>

A darab egy szerelmi háromszög hétéves történetét meséli el, időben visszafelé. Pinter látszólag sematikus nyelvezetű írásából három, beláthatatlanul kibogozhatatlan és szétválaszthatatlan élet kusza ösvényei bontakoznak ki. Mindenki elárul mindenkit, de leginkább önmagát. Belemennek egy ártatlannak tűnő kis játékba, amiből nem is olyan könnyű kijönni. Robert, a férj, Emma, a felesége és Jerry, a legjobb barát története mindennapi história, mindennapi emberekkel. Jerry és Emma egymásba habarodnak Emma és Robert esküvője napján, és kapcsolatukat hét évig sikeresen titkolják a férj és a világ előtt. Vagy mégsem? Egy nap minden kiderül! Vagy mégsem? Miféle láthatatlan szálak tartják össze az emberi kapcsolatokat éveken, évtizedeken keresztül? A darab olyan kérdésekkel foglalkozik, melyek mindannyiunkat foglalkoztatnak. Olyan élethelyzeteket mutat, melyekkel naponta szembesülünk, de az ábrázolás annyira abszurd, hogy saját magunkon is nevetni kényszerülünk. Az évad első stúdióbérletes bemutatójában Bandor Éva, Petrik Szilárd (m.v.) és Mokos Attila lép színpadra, a jelmezek Gadus Erika munkái, a díszletet a Kossuth-díjas rendező, Valló Péter (m.v.) tervezte. A bemutató 2013. szeptember 26-án, este 7 órakor lesz. (k)   
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?