Árkádia tájain

Budapest. Árkádia tájain címmel Szőnyi István és köre alkotásaiból ad válogatást a Magyar Nemzeti Galériában csütörtöktől látható, 182 művet felsorakoztató kiállítás.

Budapest. Árkádia tájain címmel Szőnyi István és köre alkotásaiból ad válogatást a Magyar Nemzeti Galériában csütörtöktől látható, 182 művet felsorakoztató kiállítás. Az 1918-tól 1928-ig terjedő alkotói időszakot átfogó kiállítás magját Szőnyi István mellett Aba-Novák Vilmos, Korb Erzsébet és Patkó Károly művei alkotják. Mellettük néhány alkotás Szőnyi fiatalabb követőinek, illetve a korszak nagyhatású grafikusainak – az úgynevezett rézkarcoló nemzedék – munkásságába is bepillantást enged.

A 182 alkotás között 107 festmény és 75 grafika szerepel. A Magyar Nemzeti Galéria a saját gyűjteményében őrzött művek mellett nyolc közgyűjteményből, továbbá magángyűjtőktől – összességében 32 helyről – kölcsönözte a tárlat anyagát.

A kiállításhoz készült 250 oldalas katalógust immár az interneten is lapozgathatják az érdeklődők. Az Árkádia tájain cím a művek idilli hangulatára, tematikájára is utal. Aba-Novák Vilmos, Korb Erzsébet, Patkó Károly, Szőnyi István, Bánk Ernő, Derkovits Gyula, Gábor Jenő, Hincz Gyula, Jeges Ernő, Johan Hugó, Korda Vince, Molnár Farkas, Paizs Goebel Jenő, Stefán Henrik, Tarjáni Simkovics Jenő, Varga Nándor Lajos alkotásai 2002. január 27-ig láthatók a Budavári Palota C épületében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?