ARANY TITÁN DĺJ

Immár második alkalommal hirdeti meg a magyar Ifjúsági és Sportminisztérium a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületével karöltve az Arany Titán Díjat.Miért alapítottuk
az Arany Titán Díjat?
Gyakran büszkélkedünk azzal, hogy hazánk fiai kiemelkedő szürkeállománnyal rendelkeznek.

Immár második alkalommal hirdeti meg a magyar Ifjúsági és Sportminisztérium a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületével karöltve az Arany Titán Díjat.Miért alapítottuk

az Arany Titán Díjat?

Gyakran büszkélkedünk azzal, hogy hazánk fiai kiemelkedő szürkeállománnyal rendelkeznek. Világhírű magyar származású tudósainknak se szeri, se száma.

Ugyanakkor arra kevésbé lehetünk büszkék, hogy hogyan menedzseljük a kiemelkedő magyar szaktudást, a tehetséges magyar fiatalokat.

Az Arany Titán díj megalapításakor az ISM és a DUE arra tesz kísérletet, hogy évről évre reflektorfénybe állítsa az adott évben valamilyen szempontból legkiemelkedőbb fiatalokat, ifjúsági kezdeményezéseket.

Szándékunk szerint ez a díjrendszer lehetővé teszi, hogy a példamutatóan kiemelkedő teljesítményű fiatalok és az ifjúságért sokat tevékenykedő személyiségek és szervezetek méltó elismerésben részesüljenek.

A díjrendszer

Az alábbi 12 kategóriában bárki szabadon tehet javaslatot az általa az Arany Titán Díjra érdemesnek gondolt személyekre, szervezetekre, eseményre vagy ifjúsági kezdeményezésre.

1. Az év iskolája

2. Az év ifjú művésze

3. Az év ifjú sportolója

4. Az év ifjúsági kalandja, hőstette

5. Az év ifjúságbarát települési önkormányzata

6. Az év ifjúsági szervezete

7. Az év bulija

8. Az év honlapja

9. Az év diákrádiósa, diáktévése

10. Az év ifjú médiaszemélyisége

11. „Drog nélkül, tisztán” – az év drogprevenciós szervezete

12. Az év menő öregjeAz ajánlók jelölései alapján szakmai zsűri dönt a kategóriák nyerteseiről.

Az Arany Titán Díjnak csak nyertesei lesznek: kizárólag első díjakat osztunk ki, további rangsort nem állapítunk meg.

A díjazottak az Arany Titán-szobor mellett – amely Somogyi Emese szobrászművész alkotása – pénzjutalomban is részesülnek.A jelölés módja

A jelöléseket 2001. november 29. és 2002. január 1. között várjuk.

Az idén már nem csak Magyarországról, hanem a határainkon túlról is várjuk a jelöléseket!Jelölni elsősorban a www.aranytitan.hu honlapon lehet. De a határainkon túli Agora irodákba eljuttattunk több ezer képeslapot, melynek a hátoldala is jelölőlapként szolgál. Ezeket 2001. december 31-ig kell visszaküldeni a DUE postacímére.

Az ajánlást minden esetben részletesen indokolni is kell, hiszen ezen indoklások alapján rangsorolja majd a zsűri a kategóriák jelöltjeit.

A honlapon a díjjal és a jelöléssel kapcsolatos aktuális információk is folyamatosan nyomon követhetők.A zsűri és a díjkiosztó gála

Az Arany Titán Díj 2002. évi zsűrijének tagjai: Balázs Géza, Beke Kata, Egerszegi Krisztina, Gémesi György, Gubás Gabi, Lehoczky László, Stohl András, Szabó László.A zsűri 2002. január elején rangsorolja a beérkezett jelöléseket, és ezután titkosan választja ki a kategóriák győzteseit.

A díjkiosztóra 2002. február végén kerül sor Budapesten, a Bárka Színházban, a televízió által is közvetített színvonalas gálaműsor keretében.További információ:

DUE

1148 Budapest, Örs vezér tere 11.

Tel/fax: 222-8213

e-mail: [email protected]

témareferens: Ossó ViktóriaAgora Komárom

Tiszti Pavilon

P. O. Box 71.

945 01 Komárom

Tel. /Fax:035/7713-841

e-mail: [email protected] Pozsony

Klariská 7.

811 03 Pozsony

Tel./Fax: 02/5441-0411; e-mail: [email protected]

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?