Arany Opus Díj 2015

<p>A Szlovákiai Magyar Írók Társasága Arany Opus Díj címmel szépirodalmi pályázatot hirdet szlovákiai magyar (állandó szlovákiai lakhellyel rendelkező) szerzők számára.</p>

A pályázatra benyújtható minden olyan magyar nyelven írt széppróza vagy vers (maximum 15 flekk), amely nyomtatásban még nem jelent meg. Egy szerző csak egy művel pályázhat. A műveket postai küldeményként, minden oldalon jeligével ellátva, négy nyomtatott példányban és digitális formában is kérjük benyújtani. Külön, zárt borítékban csatolandó a szerző neve és elérhetőségei. Ezen a borítékon legyen feltüntetve a pályázó jeligéje is. A külső borítékra kérjük ráírni: Arany Opus Díj.Levélcím: Spoločnosť maďarských spisovateľov na Slovensku, Galantská cesta 658/2F, 929 01 Dunajská Streda Határidő: október 20. Díj: 200 euró és Janiga József festőművész alkotása. A pálya-műveket neves irodalmárokból álló zsűri bírálja el:Tőzsér Árpád Kossuth-díjas költő, Grendel Lajos Kossuth-díjas író és Keserű József irodalomkritikus. A díjnyertes mű első felhasználási joga a Szlovákiai Magyar Írók Társaságát illeti, és az Opusban jelenik meg. Az ünnepélyes díjátadás november 20-án lesz Párkányban, a X. Őszi Írófesztivál keretében, ahol a győztes pályamű egy színművész tolmácsolásában hangzik el. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?