AJÁNLÓ: Ádám almái – magyar nyelvű előadás Pozsonyban!

trepp
Pozsony |

Ádám almái címmel mutatja be első előadását a Trepp színházi platform, amelyet a pozsonyi Színművészeti Főiskola magyar ajkú hallgatói alapítottak.

Mikor és hol?

Az előadás november 28-án és december 4-én 19:00 órai kezdettel valósul meg a Divadlo Astorka Korzo ’90 színházban.

Mire számíthatunk?

A darab Anders Thomas Jensen filmforgatókönyve után készült. A történet, egy abszurd fekete komédia, mely bibliai motívumokra épül. Közmunkára ítélt furcsa emberek közössége lakja Ivan Fjeldsted plébániáját. Ivan optimista világnézetével, s rendíthetetlen hitével igyekszik összetartani az itt élőket, így Gunnart, a valaha nőket erőszakoló lecsúszott alkoholistát és Khalidot, a pakisztáni származású benzinkútrablót. Ide érkezik meg a neonáci Adam. Ivan így üdvözli: „Gonosz emberek nem léteznek. Mi az ilyenekben nem hiszünk.”

Kik adják elő?

Az Ádám almái darab rendezője Rédli Károly, aki már nem egy alkalommal bemutatkozott szlovákiai magyar kőszínházakban. Az előadás szereplői Melecsky Kristóf, Hostomský Fanni, Katona Eszter, Hégli Bence, Michal Noga, Szebellai Dániel, Peter Kiss, zongorán közreműködik és egyben az előadás zeneszerzője Ján Cibula. A díszletet Anna Revická, a jelmezeket Lea Šaryová tervezték. Az előadás produkciós asszisztense Csikmák Kati.

Mi is az a Trepp?

A Trepp egy független színházi platform, amelynek célja, hogy fiatal művészek szabadon alkothassanak, alapító tagjai a pozsonyi Színművészeti Főiskola magyar ajkú hallgatói (név szerint Katona Eszter, Hostomský Fanni, Hégli Bence, Szebellai Dániel és Melecsky Kristóf). Céljuk, hogy egy olyan színházi közeg alakuljon ki, ahol az alkotók szabadon kísérletezhetnek magas fokú művészi élményt garantálva, mellyel minél szélesebb közönség művészeti igényeit tudják kielégíteni. Nem utolsó sorban a szlovák és magyar színházi szcéna közeledését és összekapcsolását is fontosnak tartják, aminek legszembeötlőbb példája, hogy a magyar nyelvű előadásokat szlovák felirattal szándékoznak műsorra tűzni, és fordítva. Ez az Ádám almái esetében sem lesz másképp.

Jegyeket a trepptheater@gmail.com címen foglalhatnak az érdeklődők. A jegy ára 10 euró.

További információk itt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?