A szülők meggyőzése a cél

Harmadik éve rendeznek nyílt napot a pozsonyi Duna Utcai Magyar Tannyelvű Gimnáziumban. Az idei rendezvényre holnapután, azaz szerdán 8.30 és 13.30 között kerül sor, a találkozóra várnak minden érdeklődőt. A tapasztalatokról Bugyi Ferenccel, a gimnázium igazgatóhelyettesével beszélgettünk.

Bugyi Ferenc: „Az érdeklődők részt vehetnek a tanítási órákon, megismerkedhetnek iskolánk felszereltségével, kérdéseket tehetnek fel a gimnázium tanárainak, beszélhetnek a pályaválasztási tanácsadónkkal.” Dömötör Ede felvételeMilyenek voltak az eddigi nyílt napok?

Eredményesnek és sikeresnek tartjuk az elmúlt három év találkozóit, jó hangulatban zajlottak. E találkozók során a szülők nagyon sok kérdést tesznek fel, ezekre igyekszünk kielégítő válaszokat adni. Emellett minden évben készítünk egy tájékoztatót az általunk nyújtott lehetőségekről és szolgáltatásokról. A kiadványt elküldjük a különböző alapiskoláknak, és természetesen értesítjük a magyar nyelvű sajtót, a dél-szlovákiai regionális lapokat, valamint a szlovák rádió és televízió magyar adását is, mert általuk kaphat nagyobb nyilvánosságot az iskolánk e fontos eseménye. Az idei nyílt nap egyébként abban különbözik a korábbiaktól, hogy meghívtuk a baráti, mosonmagyaróvári gimnázium tantestületének képviselőit is.Megmutatkozott a nyílt napok eredményessége a gimnáziumba jelentkező diákok számában?

A tapasztalatok egyöntetűen azt bizonyítják, érdemes nyílt napot tartanunk. Tudatában vagyunk annak, hogy oktatási intézményként szolgáltatásokat nyújtunk, ezért minden lehetőséget kihasználunk, hogy megismertessük gimnáziumunkat az érdeklődőkkel. A tavalyi nyílt napnak köszönhetően ebben a tanévben három első osztályt nyitottunk, az iskola történetében erre már régóta nem volt példa. A három osztályba öszszesen 90 diák jár. Akik nem jártasak az oktatás területén, nem tudhatják, hogy ez a diáklétszám nagyon sokat jelent. A következő tanévben szintén három első osztályt szeretnénk nyitni. Reméljük, az idei rendezvény is segít abban, hogy megvalósíthassuk tervünket.Mi a konkrét programja a szerdai nyílt napnak?

Idén is a korábbi nyílt napok során bevált programhoz ragaszkodunk, melyet a tantestület a szülői munkaközösséggel közösen alakított ki. Reggel 8.30-tól fogadjuk az érdeklődőket, akik a nap folyamán részt vehetnek a tanítási órákon, megismerkedhetnek iskolánk felszereltségével, kérdéseket tehetnek fel a gimnázium tanárainak, beszélhetnek a pályaválasztási tanácsadónkkal. Ezenkívül természetesen alkalmazkodunk minden felmerülő igényhez. Tartunk majd egy rövid előadást is, melyből további, az írásos tájékoztatónk anyagát kiegészítő információkhoz juthatnak az érdeklődők. Az eddigi tapasztalatok alapján elmondhatom, a szülők mindig elégedetten távoztak az intézményünkből, minden alkalommal sikerült megadnunk a kívánt felvilágosítással. Hosszú távú célunk, hogy az alapiskolából kikerülő magyarajkú kisdiákok továbbra is anyanyelvükön tanulhassanak, mert ez nagyon fontos. Egyebek mellett ezért is szükséges felhívni magunkra a figyelmet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?