A Sony korlátozza a médiafelhajtást a The Interview film körül

Dublin |

<p>A parlament kezdeményezésére fontolóra veszi Írország a palesztin államiság elismerését annak érdekében, hogy ezzel lökést adjon a közel-keleti béketárgyalásoknak - jelentette be Charlie Flanagan külügyminiszter.</p>

Az ír parlament - néhány más európai uniós ország törvényhozásához hasonlóan - szerda este megszavazott egy állásfoglalást, amelyben azt javasolja a kormánynak, hogy - "a konfliktus tárgyalásos megoldását szolgáló pozitív hozzájárulásként" - ismerje el a palesztin államot. A parlamenti döntés nem kötelező érvényű a kormányra nézve.  Flanagan a képviselőkhöz szólva megerősítette, hogy a kormány megfontolja a kezdeményezést. Hozzátette, hogy elvben nem látja akadályát a palesztin államiság korai elismerésének, mert az hozzájárulhat a konfliktus rendezéséhez.  A békefolyamatot jelenleg jellemző patthelyzet semmiképpen nem fogadható el - hangoztatta a miniszter. A nyugat-európai uniós tagállamok közül elsőként Svédország ismerte el a palesztin államot, október végén. Később a spanyol, francia és brit parlament is állást foglalt az elismerés mellett, amelyet a konfliktus másik közvetlen érintettje, Izrael mereven ellenez.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?