A Slovakia Ringen is Švajda nyert

Švajda Gábor uralja a ČSOB Téli Sorozatának 12 kilométeres versenyszámát: pozsonyi elsősége után a diósförgepatonyi Slovakia Ringen is elsőként ért célba.Az udvardi származású fővárosi versenyző közel egy perccel előzte meg a második helyezettet. „Ilyen gyorsan tizenkét éve nem futottam.

Švajda Gábor uralja a ČSOB Téli Sorozatának 12 kilométeres versenyszámát: pozsonyi elsősége után a diósförgepatonyi Slovakia Ringen is elsőként ért célba.

Az udvardi származású fővárosi versenyző közel egy perccel előzte meg a második helyezettet. „Ilyen gyorsan tizenkét éve nem futottam. A 38:34 perc engem is meglepett, kilométerenkénti 3:12 perces átlagom volt – mondta érdeklődésünkre Štefan Mereš védence. – Az előző napi havazás után nagyon jól elkészített aszfaltszőnyeg várt ránk. Utcai futócipőben tettem meg a két kört, s már közben éreztem, jó időm lehet. Pihenés, formahegyezés nélkül vágtam neki a távnak. Az első három kilométeren a második helyen haladtam, de lassúnak tűnt az iram, azért váltottam, és a verseny ötven–hatvan százalékát egyedül futottam le. Nagyon örülök az időnek, nem is figyeltem az órát, s a végén már kiengedtem. Tizenöt–húsz fokos időben szoktam ilyen időt futni, nem mínuszokban.”

Pozsonyban negyven perc alatt teljesítette a 12 km-t, s a sorozatban már két és háromnegyed perces előnye van üldözőjével szemben. A csölösztői záróversenyen aligha veszik el tőle a téli sorozat összetett győzelmét. „Ott már biztonságra törekszem, annál is inkább, mert egy héttel később, február 28-án Málta szigetén futok félmaratont, márciusban pedig a pozsonyi maratonon állok rajthoz. Utóbbin kettős céllal, hogy javítsak tavalyi hetedik helyemen, és legutóbbi 2:36 órás időmnél is jobbat fussak” – árulta el terveiről a pozsonyi futó.

Kollégánk, Kocur László is futott a Slovakia Ring hosszabbik távján. Facebookon közreadott bejegyzése is elárul egyet s mást a verseny sűrűjéből. „Ma 1:13:44 óra volt az időm, miként az Esztergomi Félmaraton esetében, az előző éjszakai ‪‎mulatás azért nyomot hagyott a teljesítményen a pályán, ahol hatványozottan igaz: aki éjjel legény… A szervezés szokás szerint profi volt, ahogy azt már a Bee Cool csapatától megszokhattuk. Nekem a ‪‎Slovakia Ring kicsit ingerszegény volt, és nem szeretem a körversenyeket. A Winter Seriest, lánykori nevén a Zimná desiatkát (mert most már 12) korábban éppen azért szerettem, mert a távot egyben lehetett lefutni. Értem én, hogy egy versenypályát könnyebb karbantartani, mint 12 km közutat Pozsonyban, de attól még nem zártam a szívembe.”

Mogyoródon már rendeznek futóversenyeket a Hungaroringen, nálunk ez volt az első próbálkozás a neves versenypályán. Úgy néz ki, a nagy érdeklődés miatt is hagyomány lesz belőle. Első alkalommal 505 futó indult a különböző távokon.

Versenytények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?