A revizor a Jókai Színházban

Komárom |

<p>Gogol A revizor című komédiáját mutatja be pénteken a révkomáromi Jókai Színház - mondta el Tóth Tibor igazgató szerdai sajtótájékoztatóján, ahol egyúttal bemutatta a színház új főrendezőjét, Méhes Lászlót és ismertette a következő évad terveit.</p>

A pénteki bemutatót már Méhes László állította színre, a revizor szerepében Majorfalvi Bálint szerepel, a polgármestert Fabó Tibor alakítja és többek között színre lép Mokos Attila, Dráfi Mátyás és Horányi László.

A Jókai Színház idei műsorán az emberek és a hatalom viszonyáról szóló darabok szerepeltek, ebbe a sorba illeszkedik Gogol műve. Az előadás egy kifejezetten szórakoztató komédia, azonban hátborzongató, hogy az író 176 évvel ezelőtt papírra vetett mondataiból a legtöbb a mai viszonyokat is pontosan írja le - tette hozzá Tóth Tibor.

A darabot rendező Méhes László elmondta, hogy ragaszkodtak az eredeti szöveghez, az eredeti korszakhoz, így akik a komédiát szeretnék élvezni, tökéletes élményhez jutnak, de így is elgondolkodtató a mai korral fennálló párhuzam.

A Jókai Színház következő évadának első bemutatójaként Georges Feydeau Egy hölgy a Maximból című zenés vígjátékát állítja színpadra Verebes István. Ősbemutató lesz Spiró György vígjátéka, az Édes otthon Valló Péter rendezésében.

Klaus Mann és Ariane Mnouchkin Mefistó című művét Martin Huba rendezi, ezt követi Tasnádi István abszurd vígjátéka, a Magyar zombi, melyet Bagó Bertalan állít színpadra. Az évad egy zenés szuperprodukcióval zárul, Tasnádi István és Fenyő Miklós Made in Hungária című darabjával, Fenyő Miklós fellépésével.

A Jókai Színház idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. Az évad során emléktáblán örökítik meg az alapító társulat tagjainak névsorát és mellszobrot állítanak az első igazgatónak, Fellegi Istvánnak. A múltat színháztörténeti kiállítással és a régi előadások plakátjaival idézik meg.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?