A Nemzetiben vendégeskedik a Kassai Thália Színház

Leenane szépe
Budapest |

A Kassai Thália Színház szeptember 28-án a Nemzeti Színházban vendégszerepel Martin McDonagh Leenane szépe című előadásával. A darab rendezője Bérczes László, a főszerepben pedig Szarvas Józsefet láthatja a közönség hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

 

Martin McDonagh fekete humorral átszőtt darabja, amelynek középpontjában egy megkeseredett anya-lánya viszony áll, egy "ezeréves" helyzetet dolgoz fel: egy idős anya magára marad negyvenes "szingli" lányával. A darab arról szól, hogy mi történik akkor, amikor fölcsillan a remény, hogy a lány ebből a helyzetből ki tud szakadni egy szerelem, egy férfi által - magyarázta a műsorban Bérczes László.

A rendező szerint a népszerű kortárs ír drámaíró és filmrendező frenetikus humorral és sok vérrel átszőtt négyszereplős darabja a nézők szórakoztatása mellett mélyebb rétegekbe ás.

 

Kapcsolódó cikkünk

A drámában az öregasszony, Meg szerepében Szarvas József lép színpadra, vendégművészként érkezik a produkcióba Varga Anikó (Maureen szerepében), valamint Habodász István (Ray). A teátrum állandó színészgárdájának képviseletében Ollé Eriket (Pato) láthatja a közönség a "fölcsillanó remény", a férfi szerepében.

A rendező magyarázata szerint azért Szarvas Józsefre esett a választása, mert azt szerette volna, ha Meg, a kegyetlen öregasszony olyan személy által formálódik meg, aki szeretetreméltó. "Az szerettem volna, hogy ne ítélkezzünk kapásból, szeressük meg ezt az öregasszonyt, és akkor nehezebb lesz kimondani, hogy megérdemli a sorsát" - mondta. A kiszolgáltatottságát akartam hangsúlyozni, kapaszkodását a lányába és az életbe - hangsúlyozta a rendező.

A tragikomédia dramaturgja Kiss Mónika, díszlet- és jelmeztervezője Gadus Erika.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?