A nánaiaké lett a fődíj

Szepsi/Buzita. Vitathatatlanul – és főleg megérdemelten – a nánai színjátszó csoport aratta a legnagyobb sikert mind a szakma, mind a közönség körében a falusi színjátszó csoportok harmadik országos fesztiválján, melyet a hét végén rendezett meg a Csemadok és a Pódium Színházi Társaság.

Szepsi/Buzita. Vitathatatlanul – és főleg megérdemelten – a nánai színjátszó csoport aratta a legnagyobb sikert mind a szakma, mind a közönség körében a falusi színjátszó csoportok harmadik országos fesztiválján, melyet a hét végén rendezett meg a Csemadok és a Pódium Színházi Társaság. A nánaiak Eriqe Labiche Első vizit című fergeteges bohózatával a tízezer koronás fődíjat hozták el a fesztiválról, a csoport bemutatkozhat 2002 júniusában a komáromi Jókai Napokon is. Az előadás két főszereplője, Khéli Bálint a legjobb férfialakítás díját, Matus Marianna a legjobb női alakítás díját kapta. A zsűri a fent említett kategóriákban két-két díjat ítélt oda, a nánaiakon kívül az ebedi Góra Róbert és a bátorkeszi Gyöpös Andrea színészi alakítását jutalmazta. A bátorkesziek a Hair című musicalt mutatták be, amellyel a Csemadok Országos Tanácsának 3000 koronás díját nyerték el; az ebediek Rejtő Jenő Az ötvenéves találkozó című bohózatáért a Magyar Köztársaság pozsonyi nagykövetségének díját kapták. A Csemadok Kassa Környéki Területi Választmányának díját a csécsi Hagyományőrzők Vidám sirató című népi játéka kapta, a Pódium Színházi Társaság díját a vezekényiek Péntek esti görbe tükör című paródiája nyerte. Zachariáš István, Szepsi polgármesterének díját a kálaziak kapták a Gerde Tamás lánya című népszínmű előadásáért, a hodosi önkormányzat díját a hodosi színjátszó csoport Petőfi szülei című színpadi játéka nyerte el, a nánai önkormányzat díját pedig a nánaiaknak ítélte a zsűri. Az örösi Tavirózsa színjátszó csoport a szlovákiai magyar kiadók könyvcsomagjával térhetett haza. (as)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?