A magánszféra és a közélet hangsúlyai

<p>&quot;Sokak szemében mostanában ez peremkérdés, de jó kultúra és jó művészet nélkül, szerintem, ma sem létezhet egészséges társadalom. &quot;&nbsp;<span style="font-size: 12px;">Németh Ilona Munkácsy-díjas képzőművésszel beszélgettünk.</span></p>

Egy lapinterjúban még a kétezres évek elején azt nyilatkozta, hogy vannak olyan társadalmi szituációk, amikor muszáj közéleti szerepet vállalni. Bő tíz évvel később is még hasonló módon gondolkodik? Még inkább. Ugyanis a mindennapok dolgai úgy alakulnak, hogy depolitizálódás helyett az ellenkező irányba megyünk. Szakmai döntéseimben az utóbbi években így még erőteljesebben közrejátszik a közéleti véleménynyilvánítás igénye és kötelessége.  A munkáiban ez milyen mértékben jelenik meg?A világos nézetalkotásig. Amíg a kilencvenes években az univerzálisnak mondható kérdésekkel foglalkoztam többet, mostanában – a művészet eszközeivel – a politika mindennapi vetületeinek dilemmái is hangsúlyosan foglalkoztatnak. Egyszerűen nem tudom kikerülni őket.  Bár hangsúlyozni szokta: ön képzőművész és nem politikus! Persze. Semmiképpen sem vagyok politikus, viszont úgy gondolom, hogy képzőművészként és értelmiségiként, civilként is van mindenkor fölvállalandó szerepem.A teljes interjút a keddi Új Szóban olvashatják! 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?