A lévaiaké a kupa

Léva. Két hét leforgása alatt másodszor rendezett teremtornát felnőttcsapatok részére a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség.

Léva. Két hét leforgása alatt másodszor rendezett teremtornát felnőttcsapatok részére a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség. Az előző seregszemle döntősein (Podlužany, Veľký Ďur) kívül a kerületi bajnokságokban szereplő nagyölvediek, a lévaiak, a kozárovceiek és a járási válogatott lépett pályára.

Az elmúlt évektől eltérően ezúttal kevesebb néző volt kíváncsi a meccsekre. A Podlužany nem tudta megvédeni tavalyi elsőségét, a nyertesnek járó pompás serleget a nemrég még súlyos anyagi gondokkal és játékosínségben szenvedő lévaiak helyezhették el vitrinjükbe. A tornagyőztes csak a nagyölvediekkel döntetlenezett, a többi összecsapást magabiztos játékkal nyerte, a legtöbb gólt rúgta és a legkevesebbet kapta. A III. ligás nagyölvediek némi meglepetésként mindössze a harmadik helyet csípték el, igaz, a csapatépítés kellős közepén tartanak, hiszen a téli holt idényben nem kevesebb mint hat játékos intett búcsút az Igor Kasana által irányított gárdának.

Többet, gólokat vártak a nézők Mário Obickýtól. A Podlužany csatára az eddigi tornákon a kapusok réme volt, és szinte minden alkalommal a gólkirályi címet is könnyedén bezsebelte. Most viszont egyetlen alkalommal sem talált be az ellenfelek kapujába. A Veľký Ďur elleni találkozón viszont alaposan megtréfálta saját hálóőrét, Marek Kubíkot, s közben kiderült, egy öngól is lehet szép.

A mindent eldöntő utolsó összecsapáson a nagyölvedieknek mindenképpen győzniük kellett volna ahhoz, hogy tornagyőztessé váljanak. A lévaiak azonban fegyelmezett, átgondolt játékkal lepték meg őket, és a 3:3-as döntetlen az ő sikerüket eredményezte. „Régi-új játékosaink közül Matúš Bôžik és Tomáš Vanya is pályára lépett. Több labdarúgóval tárgyalunk még, így remélem, hogy a bajnoki rajtig sikerül erős, ütőképes csapatot összekovácsolni” – tudtuk meg Ján Maslentól, a lévaiak edzőjétől.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?