A dolgok állása

<p>Két nap alatt húsz zenekar lép fel a perbetei focipályán, az immár hatodik Tumultus Fesztiválon. A rendezvény húzóneve a Karthago, de az is jól járhat, aki nem kíváncsi erre a fénykorában sem túl izgalmas zenekarra. Mert meghallgathatja, mi zajlik manapság a hazai magyar könnyűzenei szcénán.</p>

Pénteken, július 31-én 15 órakor kezdődik a Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok Szemléje, amelyet második alkalommal rendez a Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete. A dicséretes kezdeményezés célja a szereplési lehetőség biztosítása mellett a szakmai megmérettetés, illetve a szombatra szervezett zenei workshopokon, előadásokon való részvétel felkínálása a zenészek számára. A szemle egyben a Hangfoglaló Magyarország tehetséggondozó program szlovákiai állomása, ahonnan a zsűri által arra érdemesnek tartott zenekar egyenesen bekerül a budapesti döntőbe. Tavaly a komáromi Kerecsennek adatott meg ez a lehetőség, akik a legjobb, kiemelt hét zenekar között végeztek. A szemle egyik zenekara vagy előadója másnap felléphet a Karthago előzenekaraként (tavaly a dunaszerdahelyi Rainy Mood élhetett ezzel a lehetőséggel az Ossian előtt). Készíthet egy videoklipet, illetve felvehet egy saját számot profi stúdióban. Ráadásul a Tumultus Polgári Társulás a szemlén szereplő zenekarokat lehetőségeihez mérten fellépteti más rendezvényein is. Most pedig nézzük, kiket láthatunk Perbetén. Arizóna, Avalanche, Aylen's Fall, Black Side, Crawling King Snake, EndlessTrip, Foxies, Guru Brothers, Pedro Rock Band, Royko Passage, Spliff 447, Szuperzöld, Witchcry. A felsoroltak közül két csapat, a Spliff 447 és a Foxies a Gombaszögi Nyári Tábor zárónapján megrendezett Szlovákiai Magyar Dal Napja zsűrijének tetszését is elnyerte. Nekik tehát ez lesz az idei fesztiválszezon második fontos fellépése. A Kerecsen immár „sztárzenekarként” játszik a Tumultuson pénteken 21 órától, előttük a Zorall lép fel 19.30-tól, az estét pedig DJ Fada zárja egy nosztalgia rock-szettel. Szombaton 15 órakor kezdődik az említett zenei workshop Szappanos Györggyel és Benkó Ákossal, majd a zsűri értékeli az előző napi produkciókat, a díjazottak pedig átvehetik jutalmukat. A Karthago 21 órakor kezd, majd a Maiden Tribute Band játszik Iron Maiden-számokat. A fesztivál második napján szintén DJ Fada szórakoztatja az egybegyűlteket egészen hajnali 4-ig. A kísérőprogramokra mindkét napon 19 óráig ingyenes a belépés, és a szervezők sátorozási lehetőséget is biztosítanak a helyszínen.  A komáromi Kerecsen zenekar, a tavalyi szemle győztese (Képarchívum)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?