A Dal 2022 – A Napfonat nyerte a második elődöntőt

Napfonat

A Napfonat a Mint a zápor című dallal nyerte A Dal 2022 második elődöntőjét szombaton. A Dunán sugárzott műsorban átadták a legjobb dalszövegíró díját, amelyet Pető Andrea kapott a zsűritől.

A dalválasztó mostani fordulójában tíz dal hangzott el akusztikus hangszerelésben, közülük a zsűri juttatott tovább hármat a döntőbe.

A Napfonat és a Mint a zápor a maximális 40 pontot kapta. A második helyen holtversenyben, egyaránt 39 ponttal Solére a Másért, valamint Pádár Szilvia a Kismadár című dallal végzett, így szintén bekerült a fináléba.

A negyedik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot Andelic Jonathan Jota dala, az Elhiszem még kapta, amely így ugyancsak bejutott a döntőbe. Ezzel teljessé vált a finálé mezőnye, amelyben egy héttel korábban Oláh Ibolya (Nem adom el), a Third Planet (Táncol a világ), a Subtones (Nem segít más), illetve Hegedűs Bori és Tempfli Erik (Anya) már biztosította a helyét.

A dalokat Wolf Kati énekes, A Dal korábbi versenyzője és zsűritagja; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; a zsűriben idén először tevékenykedő Egri Péter, a Mystery Gang frontembere; valamint Ferenczi György Máté Péter-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész véleményezte és pontozta. Velük együtt kereshetik a nézők az év magyar slágerét.

A második elődöntő extra produkciójaként Király Viktor Radics Gigivel és Gerendás Danival lépett színpadra és a Nem szóltál című dalt adta elő. A műsorban átadták A Dal 2022 legjobb dalszövegírójának járó díjat, az elismerést Pető Andreának ítélte a zsűri az Azt beszélik című dalért, amely korábban a műsorban Erdős Fruzsi előadásában hangzott el. Pető Andrea a hetedik, aki A Dal legjobb dalszövegéért járó díjat kiérdemelte, korábban Csarnai Borbála, Köteles Leander, Hujber Szabolcs, Szepesi Mátyás, Molnár Tamás és Kardos-Horváth-János kapta meg ezt az elismerést.

Zajlik az online Akusztik Dalverseny is. A feldolgozásokat a mediaklikk.hu/adal2022/akusztik oldalon lehet meghallgatni, és szavazni is ezen a felületen lehet március 9. éjfélig.

Az idei versenyről és a résztvevőkről A Dal 2022 honlapján, valamint a műsor Facebook-, Instagram- és TikTok oldalán találhatók részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?