A cigánytábor az égbe megy – új premierre készül a Teátrum

Két erős jellem találkozása, szenvedély, szabadság és szerelem – ezek a témái a Teátrum Színházi Polgári Társulás legújabb, A cigánytábor az égbe megy című produkciójának.Komárom.

Két erős jellem találkozása, szenvedély, szabadság és szerelem – ezek a témái a Teátrum Színházi Polgári Társulás legújabb, A cigánytábor az égbe megy című produkciójának.

Komárom. A kétrészes musicalt a Teátrum november 19-én 18 órától mutatja be a Komáromi Városi Művelődési Központban.

Az előadás élőzenés – a 20 tagú Komáromi Kamarazenekar kíséri, Medveczky Szabolcs vezényletével. A darab rendezője a napokban 75. születésnapját ünneplő Dráfi Mátyás, aki egy kisebb szerepet is vállalt az előadásban.

A cigánytábor az égbe megy egy szenvedélyes szerelem története, amelyben az egyik fél sem képes feladni egyéni szabadságát. Az események közben megismerkedhetünk a 19. századi vándorcigányok életével, gondolkodásmódjával, életfilozófiájával. A cselekmény a magyarok lakta Kárpátalján játszódik – magyar gróffal és szépasszonnyal.

A darab a Makszim Gorkij elbeszélései alapján készült nagy sikerű, 1976-ban forgatott szovjet film színpadi adaptációja. A film rendezője, Emil Lotjanu annak idején a San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon Arany Kagyló díjat kapott. A musical hol érzelmes, hol temperamentumos, gyönyörű zenéjét Jevgenyij Doga szerezte, cigány dalokra alapozva, azonban több nemzet népzenei motívumait is felhasználva.

A főszerepben a közkedvelt roma énekesnőt, Rigó Mónikát láthatjuk-hallhatjuk. Partnere Berecz György budapesti színművész, akit a hazai közönség a Gül baba Gábor diákjaként ismerhetett meg a Teátrum néhány évvel ezelőtti előadásában. További szerepekben Ropog Józsefet, Pfeiferlik Tamást, Tóth Lászlót, Borsó Ákost, Pastorek Cynthia Évát, Pákozdi Csabát, Orosz Katalint és Miklós Józsefnét láthatjuk.

Gitáron Csintalan Márk játszik. Közreműködik a dél-komáromi Evangélikus Kórus, valamint a martosi Bellő néptáncegyüttes. A táncokat Gábor Klára koreográfus tanította be. A díszlet a pozsonyi Színművészeti Egyetem frissen végzett díszlettervezője, Madleňák Andrea munkája. (k)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?