A 93 éves Clint Eastwood újra filmet rendez

dd

Clint Eastwood tárgyalótermi drámát rendez a Warner Brosnak Juror No. 2. (A 2-es számú esküdt) címmel, a gyártás idén nyáron indulhat. Eastwood legutóbb 2021-ben rendezett, a Cry Macho – A hazaút című filmje egyben színészi visszatérése is volt.

A filmben nagy eséllyel Nicholas Hoult és Toni Collette lesz a két főszereplő, a a forgatókönyvet Jonathan Abrams írja, és egy olyan gyilkosság tárgyalásáról fog szólni, amelyben az egyik esküdt rájön, hogy neki is szerepe van az áldozat halálában.

Eastwood szerint az életkor nem szabad, hogy bárkit megállítson: „Lehetsz huszonegy vagy nyolcvanegy, ha azt mondod, hogy túl öreg vagyok megtenni ezt vagy azt… lószart, semmihez sem vagy túl öreg” – mondta egy interjúban a legendás művész.

Clint Eeastwood szegény kaliforniai családba született 1930. május 31-én. Gyermekkorában sokat költöztek, mivel édesapja különféle munkákat végzett a nyugati parton. Tinédzser korában a családja a kaliforniai Oaklandben telepedett le, az ottani műszaki középiskolában érettségizett 1949-ben. Fiatalon volt bolti eladó, favágó, testőr, zenész és benzinkutas is, majd a hadseregben szolgált.

A leszerelést követően a film- iparban próbálkozott, 1959-ben lehetőséget kapott a Marhabőr című televíziós sorozatban, és Rowdy Yates szerepével vált országszerte ismertté a neve.

A világhírt Sergio Leone rendezőnek köszönheti, akivel elkészítette az Egy maréknyi dollárért (1964) című kalandfilmet, majd a Pár dollárral többért (1965) és A Jó, a Rossz és a Csúf (1966) című westernt. Mindhárom film hatalmas sikert aratott a tévénézők körében, kiváltképpen a harmadik, amely újrafogalmazta az amerikai cowboyokról alkotott képet. Rendezőként a 2008-as Gran Torino és a 2004-es Millió dolláros bébi lettek a legsikeresebb filmjei.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?