8. Keep it Cool fesztivál Zselízen

Zselíz |

<p>Nyolcadik alkalommal szervezi meg a Blue Art Polgári Társulás Zselízen a Keep it Cool fesztivált, az Alsó-Garam mente fiataljait megszólító multikulturális rendezvénysorozatot. Október 25-én, szombaton a városi mozi négy termében kerül sor a két fő blokkra osztható egyedülálló kulturális eseményre.</p>

A 14 órától kezdődő kísérő programok a teraszon, a kisteremben és a bárban zajlanak majd. A rendezvényre a kezdetektől jellemző a műfajok keverése, a különböző művészeti ágak szerepeltetése, különös hangsúlyt helyeznek a szervezők a szubkultúrák bemutatására. Idén is lesz graffity jam, melyet a Meys és Shorty művésznevek mögött rejtőző alkotók tartanak majd. Nem maradhat el a hagyományos kiálljtás sem, most a zselízi festő, grafikus, performer Kovács Richárd képeivel ismerkedhetnek meg a látogatók. Hatalmas siker minden évben a pólófestő akció, az érdeklődők egyedi mintájú ruhadarabokra tehetnek szert, a mester szintén Kovács Richárd lesz.

A fő program előtti hangulatot a Baranyovics Borisz, aka Skülla költő rapper és slam partyk ördöge nevével fémjelzett párkányi Butik formáció forrósítja majd fel. Hihetetlen nyelvi fantázia, elegáns radikalizmus, az agytekervények sistergése és a nyelv pörgése. Majd a szintén párkányi Jóvilágvan zenél, ők egymástól látszólag távolálló zenei elemeket ötvöznek, jól megférnek egymás mellett többek között a pszichedelikus gitárriffek, a szférikus vokálok, az indiehangulat, a folkmotívumok, a döngölős ritmusszekció. Az azyl.sme.sk portállal együttműködve és a projekt főszervezőjének Maroš Hečkonak a segítségével egy és öt perces amatőr kisfilmeket láthatóak lesznek. Este nyolctól kezdődik a fő program a moziteremben.

Szinte már kötelezően ebben az évben is bemutatkozik egy hazai együttes, az alig egy hónapja alakult zselízi mr mirror duó. Kovács Andor gitáros és Hován Roland billentyűs műfajilag besorolhatatlan, hirtelen váltásokkal, meglepetésekkel teli zenét játszik. Egy remek francia hip-hop együttes a La Conspiration két tagja, Trinita és Monsieur 21 is ellátogat a fesztiválra. A rendezőség hangsúlyozza megtört a jég, a Keep it Coolra is begyűrűzött a hip-hop, ismét átlépnek egy zenei határt. Kilenc órától hallható az ő koncertjük.

A szlovákiai alternatív könnyűzenei élet abszolút csillagai a pozsonyi Lavagance együttes. Ők tíz órától adnak koncertet. A zenekar 2006-ban az év legjobb alternatív albuma címet nyerte el. A szervezők stílusukat úgy jellemzik, hogy a 60-as évek feelingje, a britpop és a lágy elektronika keveréke jellegzetes vokállal kísérve. Éjjel tizenegykor kerül sor a zárókoncertre, olyan zenészek mutatkoznak be, akik már szinte hazajárnak a városba és erre a rendezvényre. A legendás instrumentális csapat a Másfél tagjaiból áll az unoYmedio – a szlogen szerint ismerős arcok új zenei projektje. A muzsikájuk drum’n’bass, jungle és dub alapokra épül, a vokált a frenetikus MC Zeek biztosítja. (fm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?