Külföld

VIDEÓ: Helikopterről foglalták el az iráni kommandósok a brit tankert

Videót tett közzé az iráni Fars hírügynökség arról, ahogy a Forradalmi Gárda kommandósai elfoglalnak egy brit olajszállító tankert a Hormuzi-szorosban.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. július 21. 12:00

- TASR/AP-felvétel

A Stena Impero nevű olajszállító hajót kis naszádok vették körbe, majd a kommandósok helikopterről ereszkedtek le a fedélzetre. A tanker Szaúd-Arábiába tartott, fedélzetén 23 fős legénység tartózkodott.

A Forradalmi Gárda közleménye szerint azért foglalták le, mert „nem tartotta a tiszteletben a nemzetközi tengeri hajózás szabályait”. Állításuk szerint az olajszállító nekiütközött egy iráni halászhajónak.

A Stena Impero tulajdonosa, a Stena Bulk és a hajótér kereskedelmi hasznosításáért felelős cég, a Northern Marine Management péntek este Londonban kiadott közös tájékoztatása szerint hajójuk nemzetközi vizeken haladt, és betartott minden szabályt. Nem említettek semmilyen balesetet.

Az ügy előzménye, hogy a hónap elején a brit királyi tengerészgyalogság Gibraltárnál lefoglalta a Grace 1 nevű iráni tartályhajót azzal a gyanúval, hogy a hajó Szíriába akart kőolajat szállítani, megsértve az Európai Unió által a szíriai rezsimmel szemben bevezetett szankciókat.

(HVG)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Pellegrini gyorsan fog reagálni,ha beigazolódik a Jankovskával kapcsolatos gyanú

Kizárt, hogy a Dron szennyezi a levegőt – állítja a gumifeldolgozó vezetése

Liverpool–Arsenal rangadó a tévében

Megújul a vágsellyei állomás

Pártot alapítanának az elégedetlen gazdák, szeptembertől gyűjtik az aláírásokat

Vágányzár a Dunaszerdahely–Diósförgepatony szakaszon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?