Uniós biztos: elfogadhatatlan, hogy Kína kiterjeszti tevékenységét a tagállamok területére

Az Európai Bizottság elfogadhatatlannak tartja, hogy kínai rendőrörsök működésén keresztül Peking kiterjeszti tevékenységét a tagállamok területére - jelentette ki Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén szerdán.

Margarítisz Szkínász a kínai rendőrök európai tevékenységéről tartott EP-vitán hangsúlyozta, az EU aggodalommal figyeli, hogy számos uniós tagállamban kínai rendőrösök működnek.

"Az Európai Bizottság elítéli a külső befolyásolás minden formáját az uniós tagállamok területein akár állam, akár gazdasági szereplő részéről. kívüli tevékenységét jelentő feladatokat is végeznek" - fogalmazott.

Azt mondta, az EU és Kína kapcsolatát midig a béke és a biztonság szavatolása, a szabályokon alapuló világrend, valamint egy kiegyensúlyozott és kölcsönös kereskedelmi kapocslatok jellemezték. A jelenlegi gazdasági és geopolitikai helyzet megköveteli, hogy az EU és Kína nyíltan és őszintén beszéljen egymással az egyre sokasodó, problémát jelentő olyan kérdésekben, mint az emberi jogi jogsértések esetei, a kereskedelemben jelentkező egyensúlytalanság, vagy a külső befolyásolás - hangsúlyozta.

Az EU komoly lépéseket fog tenni azokkal szemben, akik az EU-n kívülről befolyást akarnak gyakorolni, a demokráciát alá akarják ásni, vagy meg akarják félemlíteni a szuverén országokban élő állampolgáraikat. Az ilyen fellépés emberi jogok, a demokratikus elvek és a jogállamiság súlyos megsértését jelenti - mondta. Kína információkat manipulál és hibrid fenyegetést jelent az európai biztonság szempontjából - jelentette ki.

"A jogállamiság és a biztonság szavatolása Európában az európai szervek feladata, azt nem lehet kiadni a kezünkből. Nem engedhetjük meg, hogy egy unión kívüli ország fenyegesse az Európában élőket. Nem kell más kormányok pajzsait is gumibotjait használni és megengedni, hogy biztonsági szerveik jelen legyenek területünkön" - tette hozzá az uniós biztos.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?