Külföld

Újabb holttestet találtak a Hableány roncsánál

Budapest | Újabb holttestet találtak a búvárok a Margit hídnál.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. június 4. 14:34

- Fotó: MTI

Hely­színi tu­dó­sí­tónk sze­rint a ha­tó­sá­gok el­ta­kar­ják a búvárok mentési mun­ká­la­tait, előkerült a fekete zsák is a csónakon, úgy tudjuk, hogy egy újabb holttestet próbálnak éppen felhozni a mélyből.

A 24.hu megtudta egy mentési munkálatokban részt vevő szakembertől, hogy a merülésre készülődő búvárok ezúttal sem fognak bemenni a hajóroncsba, hanem ahogy kedden úgy ma is egy nyílászáró környékére beakadt áldozatot szeretnének a felszínre hozni majd.

Összehangoltan dolgoznak a magyar és dél-koreai búvárok: kedden a magyar búvárok megtalálták és rögzítették, a koreaiak pedig felhozták a női áldozatot. Most a 24.hu azt írja, hogy a pontonon lévő katonák, búvárok már elkezdték a felkészülést az újabb merüléshez, a terv szerint magyar búvárok fognak merülni hamarosan.

Tegnap is hasonlóan történtek az elsüllyedt Hableány hajónál a mentési munkálatok:

  • két dél-koreai búvár délután merült le a roncshoz, több mint fél órát a víz alatt
  • ezután egy ponyvával eltakart hajó ment ki értük, annak fedezékében emelték ki az áldozatot
  • a rendőrség később megerősítette, hogy eltűntként keresett dél-koreai turista holttestét találták meg, egy nőét.

Ezen kívül tegnap Hartánál is találtak egy holttestet, kiderült, hogy egy hatvanas éveiben járó dél-koreai turista volt, aki eltűnt a dunai hajóbalesetben.

A Hableány és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Tegnapig kilenc holttest került elő, ha azonosítják az újabb holttestet, ő lesz a tizedik áldozat.

(Blikk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Emelkedik a szegénységi küszöb

Elfogadta a parlament a Lex Harabint

Iskolaügyi témák terítéken Gútán

Karácsony Gergely nyerte az ellenzéki előválasztást

Buffon visszatérhet a Juventusba

Miért viszket a fejbőr?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?