Külföld

Több mint 120 áldozata volt a december végi viharnak a Fülöp-szigeteken

Legalább 126 ember meghalt a Fülöp-szigeteken karácsony után átsöprő viharban a friss hivatalos adatok szerint. A legtöbb halálesetet földcsuszamlások okozták.
MTI

2019. január 6. 11:47

TASR/AP-felvétel

A délkelet-ázsiai ország keleti szigeteire december 29-én lecsapó vihar után árvizek keletkeztek. A korábbi közlések szerint a természeti katasztrófának 68 áldozata volt.

A térségben gyakoriak a tájfunok, de a lakosság nem számított arra, hogy ilyen heves vihar közeledik. A hatóságok nem adtak ki riasztást.

Sokan az ünnepek miatt nem hagyták el otthonukat.
 

Az Usman vihar következtében két nap alatt több mint egy havi csapadékmennyiség hullott egy városra. Folytatják a kutatást, de a sár és a felázott talaj nehezíti a munkát, még 26 embert tartanak számon eltűntként.
A vihar miatt több mint 152 ezer embert menekítettek ki a térségből.

Évente mintegy 20 tájfun, illetve trópusi vihar csap le a Fülöp-szigetekre. A legsúlyosabb a Haijan tájfun volt 2013 novemberében, több mint 7350 ember halt meg, illetve tűnt el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Néhány MKP-s az Összefogásért dolgozik

GALÉRIA: Csak büntetőkkel jutott tovább a DAC a kupában

Kellemetlen: Danko zászlórúdja valójában nem is magasabb, mint a magyarországi

Robbanás volt egy halálos vírusokat tároló orosz laboratóriumban

Elsőként úszta át négyszer egyfolytában a La Manche-csatornát egy amerikai nő

Az amazóniai erdőirtás jelentősen növeli a térség hőmérsékletét

Legfrissebb galériák
Olvasta már?