Külföld

Nem biztos, hogy terrortámadás történt Strasbourgban

Strasbourg | A francia belügyminiszter-helyettes szerint nem biztos, hogy terrortámadás történt kedd este Strasbourgban.
MTI

2018. december 12. 10:28

- TASR/AP-felvétel

A tettes indítéka egyelőre nem ismert, és lehet, hogy az illető már nincs is Franciaországban, hanem már Németországban van, és elképzelhető, hogy megsebesült a rendőrökkel vívott tűzpárbajban - tette hozzá Laurent Nunez a France Inter rádiónak nyilatkozva.

A hatóságok betiltják a tüntetéseket Strasbourgban és környékén, hogy a biztonsági erők a lőfegyveres ámokfutó elfogására tudjanak koncentrálni, de az ország többi részén nem - mondta.

Korábban már ismertté vált, hogy a 29 éves gyanúsított ismert volt a rendőrség előtt köztörvényes bűncselekmények miatt. Németországban lopásért ült börtönben, majd kiutasították az országból.

Nunez most hozzátette, hogy a férfi radikalizálódott vallásgyakorlásában, és emiatt figyelték, de iszlám radikalizmusával kapcsolatban nem követett el bűncselekményt Franciaországban. Éppen kedd reggel kutatták át a lakását egy emberöléssel kapcsolatban, és az ügyben a rendőrség őrizetében van öt ember, akiket kihallgatnak.

Közben a német rendőrség is bevezette a közeli határszakaszon a határellenőrzést, mint már korábban a francia - közölték más tisztségviselők.

2018. december 12. 08:04

Három halottja van a strasbourgi lövöldözésnek, 350 rendőr keresi az elkövetőt
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Vizsgálódik a rendőrség a nagykaposi polgármester feljelentései kapcsán

Kočner nem vehetett részt az apja temetésén

Fico kitért a kínos kérdések elől

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Frissítve

VIDEÓ: A Basternák-gyilkosság ügyében razziázik a NAKA, Alena Zs. sofőrjét is őrizetbe vették

Kétségbeesett üzenetet küldött az élvonalbeli focista, mielőtt lezuhant a repülőgépe

Legfrissebb galériák
Olvasta már?