Külföld

Mégis visszatért Magyarországra a Viking Sigyn

Budapest/Visegrád | Visszatért Budapestre a Viking Sigyn, amely múlt szerdán indult Passauból utasokkal, hogy a szokásos egyhetes útját megtegye a két város között Linz, Krems, Bécs és Pozsony érintésével.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. június 10. 15:30

- Fotó: MTI

Korábban a dél-koreai külügyminiszter, aztán a magyar áldozatok ügyvédje is kifogásolta, amiért a magyar hatóságok egynapos nyomozás után elengedték a halálos tömegszerencsétlenséget okozó járművet Budapestről.

Vasárnap a pozsonyi kikötőben láthatták a hajót, ahol állítólag utasok nélkül kötött ki. Csak a személyzet volt a fedélzeten, de őket is biztonságiak védték.

A balesetben részes, Magyarországra visszatérő Viking Sigyn szállodahajót a visegrádi hajóállomáson fotózták ma.

A hajó május 29-én ütközött össze a Hableány sétahajóval, amely felborult, majd elsüllyedt a Margit hídnál. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenhárom áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították. A szállodahajó ukrán állampolgárságú hajóskapitányát halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett vízi közlekedés veszélyeztetése vétségének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként és tartóztatták le.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Hisz a kacsában úgysincs liszt!

Debrecenbe jöhet az AS Roma

Három oroszt és egy ukránt gyanúsítanak a maláj utasszállító lelövésével

Bíróság elé kell állnia Nicolas Sarkozy volt francia államfőnek

Két kamasz fiú brutálisan megkínzott és meggyilkolt egy 14 éves lányt

Ha újraválasztanak, megtaláljuk a rák ellenszerét - ígéri Trump

Legfrissebb galériák
Olvasta már?