Külföld

Lezuhant egy épület tetejéről egy magas rangú kínai diplomata

Peking | Szombat este életét vesztette Kína legmagasabb rangú makaói megbízottja, aki lezuhant annak az épületnek a tetejéről, amelyben élt - közölte a pekingi kormány vasárnap.
MTI

2018. október 21. 09:25

Illusztráció - Fotó: pixabay

A közlemény szerint Cseng Hsziao-szung depressziótól szenvedett, de nem részletezték halálának körülményeit.

Az 59 éves Csenget 2017 szeptemberében nevezték ki a makaói összekötő iroda élére. A tisztségviselő a belső kormánykörökhöz tartozott: a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottságának tagja volt. Korábban a Központi Bizottság nemzetközi részlegének vezető-helyettese, 2013 és 2017 között pedig Fucsian tartomány kormányzó-helyettese volt.

Hongkonghoz hasonlóan Makaó is a Kínai Népköztársaság különleges közigazgatási területe, amelyet Peking az egy ország, két rendszer elve alapján kezel. A városállam élén egy kormányzó áll, aki csak Peking beleegyezésével léphet hivatalba. A kaszinóiról híres Makaó korábban portugál gyarmat volt, és 1999-ben került vissza Kínához.

A makaói összekötő iroda kapocs a helyi és a központi kormány között, és az utóbbi időben a helyi ügyekben is jelentős befolyásra tett szert.

Kínában már több pártfunkcionárius vetett véget önkezűleg életének, mert Hszi Csin-ping elnök korrupcióellenes küzdelmének keretében kegyvesztetté vált. Az nem derült ki, hogy Cseng Hsziao-szung esetében szó lehetett-e ilyesmiről.

2018. október 5. 16:28

Peking szerint nevetségesek az amerikai alelnök vádjai Kína beavatkozásáról
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Lajčák: nem áll szándékomban migránsokat hozni Szlovákiába

Világszerte akadozik a Facebook

Frissítve

VIDEÓ: 150 rendőr razziázott a Dunaszerdahelyi járásban - szélsőségeseket kerestek

Forgalomkorlátozás lesz a vasúti felüljárón Léván

Hatásos csábítási trükkök munkáltatóknak

Kiskát aggasztja annak veszélye, hogy Lajčák lemond

Legfrissebb galériák
Olvasta már?