Külföld

Lavrov: Oroszország hajlandó feltétel nélkül felújítani a párbeszédet az EU-val

Berlin | Oroszorország minden előzetes feltétel nélkül hajlandó felújítani a párbeszédet az Európai Unióval - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken Berlinben.
MTI

2018. szeptember 14. 16:17

- TASR-felvétel

A Német-Orosz Fórum megalapításának 25. évfordulóján elmondott beszédében kiemelte, hogy Oroszország és az EU "együttműködésre ítéltetett közös eurázsiai otthonunkban", de az Oroszországgal szembeni "fóbiák" gyakran felülkerekednek a "pragmatikus" viszonyuláson, "a brüsszeli bürokrácia" pedig az együttműködés útjában áll.

Ezért az intézményesített dialógus csaknem valamennyi csatornája bezárult, most viszont "fel kell újítani a közös európai házat", újra kell kezdeni a párbeszédet - mondta Szergej Lavrov.

Kiemelte, hogy nem szabad egymást hibáztatni, hanem le kell vonni a tanulságokat az utóbbi évek fejleményeiből, az "elszalasztott lehetőségek évtizedének" történéseiből.

A többi között arról is szólt, hogy a Nyugat "hibrid háborút" folytat Oroszország ellen, katonai erővel, a médiában folytatott "hisztériakeltéssel" és "külföldről pénzelt" civil szervezetek révén beavatkozik belső ügyeibe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Önrész nélkül már nincs lakáshitel

A Slovan nyerte a dunaszerdahelyi stadionavatót

Továbbra is migránsokkal riogat a Fidesz

A Híd új alkotmánybírókat igen, kormányválságot nem akar

Megrázó történetek hiteles hőse

Hétfőtől teljes útlezárás lesz a Nánai úton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?