Külföld

Kubába látogatott Károly herceg és Kamilla hercegnő

Havanna | Kubába látogatott Károly herceg és Kamilla hercegnő: ez a brit királyi család tagjainak első hivatalos látogatása a szigetországban, egyben annak kifejeződése, hogy a brit monarchia nem ért egyet a Trump-kormány Kubát gazdaságilag izoláló stratégiájával.
MTI

2019. március 25. 13:11

- TASR-felvétel

A brit trónörökös és felesége, Kamilla cornwalli hercegnő vasárnap érkezett Havannába, ahol koszorút helyeztek el José Martí kubai szabadságharcos emlékművénél. A következő két napban meglátogatnak többek között történelmi helyszíneket, egy napelemparkot, egy biofarmot és egy orvosbiológiai kutatóközpontot, részt vesznek egy vállalkozókkal rendezett találkozón, kulturális gálán és egy vacsorán Miguel Diaz-Canel elnökkel.

A látogatás során nem találkoznak a politikai ellenzék képviselőivel vagy a kubai egypártrendszer más kritikusaival.

Rick Scott floridai szenátor az elmúlt hónapban arra kérte Károly herceget, törölje látogatását annak okán, hogy Kuba támogatja Nicolas Maduro venezuelai elnököt és "évtizedek óta üldözi és bebörtönzi az ellenzéki elveket vallókat és elnyomásban tartja az embereket".

Marco Rubio szenátor szintén Kuba és Venezuela izolálása mellett emelt szót. A Trump-kormány megszigorította a két országra vonatkozó pénzügyi szankciókat.

Donalt Trump amerikai elnök több európai és latin-amerikai országban támogatóra talált a Venezuelával szembeni politikáját illetően, nem így Kubában, melynek kormánya már hatvan éve viseli az amerikai embargót.

A kubai látogatás a hercegi pár 12 napos karibi körutazásának része, melynek keretében ellátogattak már Saint Luciára, Barbadosra, Saint Christopher és Nevis Államszövetségbe, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek államba és Grenadába. Kubából szerdán indulnak tovább a Kajmán-szigetekre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Helyi iszlamisták követték el a Srí Lanka-i támadásokat

A hímestől a Fabergé-tojásig

Ukrán elnökválasztás - Porosenko elismerte vereségét

Czucz Enikő: Kivárásos vereség

Mbappé nem akar a Real Madridba igazolni

Washington megvonja a mentességet az iráni kőolajat importáló országoktól

Legfrissebb galériák
Olvasta már?