Külföld

Ismét vádat emeltek Silvio Berlusconi ellen

Róma | Ismét bíróság elé idézték Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt csütörtökön, akit azzal vádolnak, hogy kenőpénzeket fizetett tanúknak annak érdekében, hogy hamis vallomásokat tegyenek egy őt érintő, több éve húzódó büntetőjogi eljárásban.
author
MTI

2017. december 1. 09:47

Az úgynevezett Ruby-per egyik mozzanatáról van szó, amelyben a jobboldali volt kormányfőt és médiamágnást azzal vádolták, hogy 2010-ben, még miniszterelnöksége idején szexuális kapcsolatot létesített az akkor még kiskorú marokkói lánnyal, Karima el-Mahrouggal, akit a médiában csak Rubynak neveznek. A nyomozás során fényt derítettek arra, hogy Berlusconi "találkákat" szervezett kiskorú lányokkal egyik villájában. 

A vád alapjául lehallgatott telefonbeszélgetések, illetve a volt miniszterelnök környezetéből származó információk, valamint egyes érintett lányok elmondásai szolgáltak. 

A milánói ügyészség akkor a területileg illetékes sienai bírósághoz továbbította az ügyet, mivel az említett - a sajtóban csak "bunga-bunga partiknak" nevezett - összejövetelek az akkori kormányfő arcorei villájában zajlottak. 

Öt és fél évvel ezelőtt az ügyészség kiderítette, hogy Berlusconi jelentős pénzösszegeket utalt át az e perben megidézett tanúknak. Állítólag 72 ezer eurót utalt át két táncosnő apjának a számlájára. Az ügyészek szerint egy harmadik nőt is kenőpénzzel (55 ezer eurót) korrumpált, így érve el azt, hogy hamisan tanúzzanak a Ruby-per tárgyalásán.

Két zenésznek is komoly összegeket fizetett ki ugyanebből a célból.

A 81 éves üzletember és politikus ellen csütörtökön azért emeltek vádat, mert hamis tanúzásra bírta Danilo Mariani zongoristát, aki állítólag jelen volt az Arcoréban rendezett "légyott partikon". A zenész tanúvallomásában azt állította, hogy "még csak atyai ölelés sem történt" ezeken az eseményeken.

Berlusconi jobbközép Forza Italia pártja az utóbbi időben újra aktivizálódott az olasz politikai életben, maga a milliárdos üzletember is aktívan részt vesz a regionális választások előkampányában. A volt kormányfő nem rejti véka alá, hogy újra indulna a miniszterelnöki tisztségért a következő választásokon, ha nem tiltották volna el közhivatal viselésétől, miután vétkesnek találták csalás vádjában egyik vállalatával összefüggésben.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Veronika Remišová

Remišová megérti, hogy a védelmi miniszter távozni akar a politikából

Zuzana Čaputová

Čaputová: Jozef Tomkóval olyan embert veszítettünk el, aki törődött Szlovákiával

Részegen vezette az oldalkocsis motort, súlyosan megsérült egy kiskorú

Részegen vezette az oldalkocsis motorbiciklit, súlyosan megsérült egy kiskorú

putyinka

Putyin valószínűleg atomrakétát indít Ukrajnába, ha katonai vereséget érez

Nem bírt megállni a lábán, amikor kiszállt a defektes autóból a részeg sofőr

Nem bírt megállni a lábán, amikor kiszállt a defektes autóból a részeg sofőr

SZÖRNYŰ: Frontálisan ütközött két autó a Komáromi járásban

SZÖRNYŰ: Frontálisan ütközött két autó a Komáromi járásban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.