Külföld

GALÉRIA: Megkezdődött a néhai George H.W. Bush elnök búcsúztatása

Washington | A washingtoni katedrálisban szerdán helyi idő szerint nem sokkal délelőtt 11 óra után megkezdődött a néhai George H.W. Bush elnök búcsúztatása.
MTI

2018. december 5. 18:45

Frissítve
- TASR-felvétel

A katedrálisban a jelenlegi elnök, Donald Trump és felesége mellett jelen van ugyancsak feleségéve három korábbi amerikai elnök is: Barack Obama, Bill Clinton és Jimmy Carter. 

A mintegy kétórás  szertartás előtt Donald Trump Twitter-bejegyzésében azt írta: "nem temetés ez, hanem egy hosszú és kivételes életet élő, nagyszerű ember ünneplésének napja. Hiányozni fog nekünk". 

A 94 esztendős korában pénteken este houstoni otthonában elhunyt 41. amerikai elnök koporsóját ágyúlövésekkel búcsúztatták a Capitoliumnál, ahonnan onnan díszkísérettel vitték a katedrálisba.
 

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+2

Az ifjabb Bush édesapjáról: "megmutatta nekem, mit jelent elnöknek lenni" 

George W. Bush, aki az Egyesült Államok 43. elnöke volt, édesapjáról, az ország 41. elnökéről azt mondta: arra tanította őt, hogy elnökként bátorsággal és a honfitársai iránti szeretettel teli szívvel kell vezetnie az országot. 

"Amikor a történelemkönyveket írják, azt fogják mondani róla: George H. W. Bush az Egyesült Államok nagyszerű elnöke volt"

- fogalmazott ifjabb Bush, aki a beszéde végén elsírta magát.  

A néhai elnök gyászszertartását mindazonáltal sokszor nevetés is kísérte: a beszédet mondók - köztük Jon Meacham, a Bush-életrajz írója, Brian Mroney, volt kanadai kormányfő, Alan Simpson volt szenátor - az elhunyt életének kedves és nem egyszer humoros epizódjait is felidézte.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Danko: Méltányolom az EU-t, de reformokra lenne szüksége

A következő két napban zárva tartanak a boltok

Tojásérem (is) jár a célba futóknak a diósförgepatonyi Barátság futóversenyen

Elhunyt Csető János

Tovább bonyolódik az SaS eltűnt politikusának ügye, már a családjának is nyoma veszett

VIDEÓ: Magasnyomású autómosóval fürdettek egy kutyát Privigyén

Legfrissebb galériák
Olvasta már?