Külföld

Christchurchi lövöldözés - Negyvenre emelkedett a halálos áldozatok száma

Wellington | Negyvenre emelkedett az új-zélandi Christchurchben két mecset ellen elkövetett terrortámadások halálos áldozatainak száma - jelentette be Jacinda Ardeern új-zélandi kormányfő pénteken.
MTI

2019. március 15. 07:47

Frissítve
- TASR/AP-felvétel

Péntek reggel fegyveres támadás történt két új-zélandi mecsetben, az ámokfutó 49 embert ölt meg. A rendőrség négy embert vett őrizetbe.

A gyilkos élőben közvetítette a mészárlást a Facebook-profilján, az internetes oldalak nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy a felvétel ne lehessen elérhető semmilyen platformon sem. Az új-zélandi rendőrség megkért mindenkit, hogy ne terjesszék a videót, mert azzal csak a terroristának kedveznek.

A férfi egy fejkamera segítségével közvetítette a könyörtelen kivégzéseket. A felvételen a férfi besétál a mecsetbe, majd válogatás nélkül kezdi lőni az ottlévőket.

g
Az ámokfutó, Brenton Tarrant

Tarrant egy 84 oldalas írást publikált a támadás előtt. Ebben kifejti, hogy a norvég tömeggyilkos, Anders Behring Breivik inspirálta, és meg akarta bosszulni azt a “többezer halált, amit a külföldi hódítók okoztak”. Írásában Donald Trumpot is éltette, mint a megújult fehér identitás szimbólumát.

2019. március 15. 12:14

GALÉRIA: Christchurchi lövöldözés
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alig szavazott a magyar 

Elhunyt Baló György

Ha a közönség neveletlen

TB Dunaszerdahely: Idegenben nyertek kiesési rangadót a felsőpatonyiak

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Területi viták, nemzeti érvek, nagyhatalmi döntések 1919-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?