Külföld

Az ügyész szerint Berlusconi bunga-bunga partijai a prostitució melegágyai voltak

Milánó | Az illetékes államügyész szerint Silvio Berlusconi hírhedt bunga-bunga partijai a prostitúció melegágyai voltak.
MTI

2013. március 5. 08:55

 

Az illetékes milánói bíróság hétfőn tartotta az úgynevezett Ruby-per tárgyalási fordulóját. A bíróság korábban Berlusconi kérésére döntött úgy, hogy az újabb  fordulót a választások utánra halasztja. A korábbi miniszterelnök jobbközép koalíciója egyébként a választásokon várakozáson felül szerepelt. 
    
Az illetékes ügyész hétfő késő este ismertette zárónyilatkozatát, amelyben azzal érvelt, hogy Berlusconi milánói villája - a volt kormányfő állítása ellenére - nem elegáns vacsorák, hanem prostituáltakkal rendezett orgiák helyszíne volt. Antonio Sangearmano szerint ezeken az erotikus bunga-bunga táncot szex követte a jelen lévő prostituáltak és a meghívott vendégek között.
    
A még 2011-ben kezdődött úgynevezett Ruby-perben az idén 77 éves Berlusconit kiskorú lány prostitúcióra való kényszerítésével és hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolják. 
     
A most 21 éves, egzotikus szépségű "Szívtipró Ruby" - a marokkói származású Karima El Mahroug - a vád szerint négy évvel ezelőtt tizennégy alkalommal vett részt az akkori kormányfő villájában rendezett partikon. Rubyt a védelem januárban szólította a bíróság elé tanúként, de végül nem hallgatták meg. 
    
Berlusconi tavaly októberben önként nyilatkozott a bíróságon, hangoztatva, hogy soha nem volt szexuális kapcsolata Rubyval.
    
Az ügyész zárónyilatkozatának közzététele után azonnal  megszólalt a volt miniszterelnök. "Kissé meglepődtem és egy kicsit szórakoztam is az elhangzott állításokon" - fogalmazott, azt állítva, hogy két dolog miatt is szerencsésnek érezheti magát. Egyrészt azért, mert - mint kijelentette - soha nem kellett fizetnie egy lánynak vagy egy asszonynak intim kapcsolatokért, másrészt pedig azért, mert mindig is képes volt pozitív választ adni mindazoknak, akik segítségért fordultak hozzá. "Az ügyész feltehetően nem volt ilyen szerencsés" - fűzte hozzá. 
    
A bíróság korábbi bejelentése szerint a hétfőit további három tárgyalás követi majd, március 8-án, 11-én és 18-án. Az utolsó tárgyaláson megszülethet az ítélet is.
Önnek ajánljuk

Forróság lesz a hétvégén

Pert nyert az állam a Pentával szemben

Az EL soha nem érhet véget

Pozsonyi Pride kilencedszer

Hatvanegy ember lett rosszul a hőség miatt csütörtökön

Tragikus baleset: leesett a tetőről és szörnyethalt egy férfi Nagymihályban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?