Külföld

Autóba rejtett pokolgép robbant egy iraki ellenőrzőpontnál, halottak

Fallúdzsa | Autóba rejtett pokolgép robbant szerdán egy ellenőrzőpontnál a nyugat-iraki Anbár tartomány Káim körzetében, a merényletnek legalább nyolc halálos áldozata van - jelentették hivatalos iraki források.
MTI

2018. augusztus 29. 14:54

- TASR/AP-felvétel

Az ellenőrzőponton az iraki hadsereg és egy kormányhoz hű síita milícia fegyveresei teljesítettek szolgálatot. 

A Reuters hírügynökség úgy tudja, hogy öngyilkos merényletet követtek el: a gépkocsiban ülő támadó léptette működésbe az autóban lévő pokolgépet.

 Az Iszlám Állam magára vállalta a merényletet - jelentette a terrorcsoporthoz köthető Aamák hírügynökség, amelynek saját forrásai szerint huszonnyolcan haltak meg, szakértők szerint azonban ez a szám túlzó lehet. A Reuters hivatalos iraki forrásokra hivatkozva a halottak számát nyolcban állapította meg, az AFP pedig tizenegy halottról számol be.

Noha az iraki hadsereg tavaly decemberben bejelentette, hogy legyőzte az Iszlám Államot, a térségben még mindig jelen vannak a terrorcsoport fegyveresei, és tagjai hasonló merényleteket, továbbá emberrablásokat is végrehajtanak Anbárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az állami számvevőszék szerint is ráfizet az állam a vajkai kompra

Képernyőn a német és walesi válogatott

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Kétszáz ember nézte élőben az új-zélandi mészárlást, de egyik sem jelzett a Facebook moderátorának

Értékes pont, de nyerhettek is volna

Az igazságügyi alkalmazottak visszavonták a sztrájkkészültséget

Legfrissebb galériák
Olvasta már?