Külföld

A francia rendőrség közzétette a starsbourgi lövöldöző körözési fotóját

Strasbourg | A francia rendőrség szerdán közzétette a strasbourgi lövöldözés szökésben lévő elkövetőjének a körözési fotóját és személyleírását.
MTI

2018. december 13. 08:24

Chérif Chekatt - TASR/AP-felvétel

A fotón egy fiatal férfi látható fekete szemekkel, sűrű szemöldökkel és rövid szakállal.

A francia hatóságok felhívását a dél-németországi rendőrőrsök, a német szövetségi rendőrség, valamint a svájci szövetségi rendőrség is megosztotta a Twitteren. A francia rendvédelmi szervek szemtanúkat keresnek.

Az üzenet szerint a férfi veszélyes, ezért arra kérik az embereket, hogy ne intézkedjenek személyesen elfogásáról, hanem értesítsék hollétéről a rendőrséget. A körözött személy 29 éves, 1,8 méter magas, rövid haja van és esetleg szakállt visel, a homlokán pedig egy heg látható. Testalkata átlagos.

A baden-württembergi rendőrség szerda este közölte, hogy a strasbourgi merényletet követően éjszaka is bevetésen lesz. A svájci szövetségi rendőrség pedig fokozott ellenőrzéseket jelentett be az alpesi ország északi, Franciaországgal és Németországgal közös határán.

Édouard Philippe francia miniszterelnök bejelentette, hogy a napokban 1300 katonával megerősítik a terrorizmus elleni, Sentinelle fedőnevű műveletet, amelyet a Charlie Hebdo szatirikus hetilap szerkesztősége ellen 2015 januárjában elkövetett dzsihadista támadás nyomán indítottak.

 A Chérif Chekatt néven azonosított merénylő a dpa német hírügynökség információi szerint észak-afrikai gyökerekkel rendelkező francia állampolgár. A párizsi főügyész, Rémy Heitz szerint a gyanúsított Allah akbart (Allah hatalmas) kiáltott a kedd esti merénylet elkövetésekor egy karácsonyi vásár közelében. A támadónál kézifegyver és kés volt, ezekkel támadt rá az emberekre. A lövöldözésben tizenketten sebesültek meg, közülük hatan válságos állapotban vannak. A francia hatóságok korábban három halottról adtak hírt, a párizsi főügyész pontosította az információkat: ketten haltak meg, egy ember pedig az agyhalál állapotában van.

Az elkövető szökésben van, utána hajtóvadászatot indítottak.

Chérif Chekatt hosszú bűnlajstrommal rendelkezik: Franciaországban, Németországban és Svájcban összesen 27 alkalommal ítélték el köztörvényes bűncselekményekért. Feltételezések szerint a merénylő a börtönben radikalizálódott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Mucusnak a hírszerzés segített a csajozásban?

Érsekújvár: a hóban fekve találták meg az eltűnt nőt

Több harmadosztályú út javítását tervezik Nyitra megyében

Megújult a kaszárnya déli szárnyának teteje is

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Frissítve

VIDEÓ: A Basternák-gyilkosság ügyében razziázik a NAKA, Alena Zs. sofőrjét is őrizetbe vették

Legfrissebb galériák
Olvasta már?