Közélet

Washingtonban is nagy visszhangot keltett a szlovák elnökválasztás eredménye

Washington/Pozsony | Az Egyesült Államokban nem csak hogy nyomon követték a szlovákiai elnökválasztást, rendkívül pozitívan tekintenek a választás eredményére is. Ezt csütörtökön (4. 4.) jelentette ki Miroslav Lajčák (Smer-SD-jelölt) külügyminiszter az Amerikai Egyesült Államokba tett hivatalos látogatása végén.
TASR

2019. április 5. 15:30

Ibos Emese felvétele

Lajčák elmondta: nem volt olyan találkozója, ahol ne került volna szóba a szlovákiai elnökválasztás témája. „A választási eredmény nagy visszhangot keltett itt Washingtonban” – fűzte hozzá Lajčák.

A szlovák külügyi tárca vezetője három napos hivatalos látogatása alatt több tucatnyi találkozón vett részt. „Ennek a választásnak az eredményére úgy tekintenek, mint egy rendkívül pozitív hírre ebből a régióból, amely az elmúlt időszakban nem szolgált túl sok jó hírrel. Szóval ebből a szempontból Szlovákia nagyon pozitív fényben tűnik fel” – mondta Lajčák.

A miniszter Washingtonban több, az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) alapítása 70. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen vett részt, illetve az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) szlovák elnökségével kapcsolatos rendezvényeken is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Új frekvenciákat kapott a Pátria rádió

Finnország és Csehország az elődöntőben

21 millió euró miatt kockáztat 895 milliót a magyar kormány

5 év Érsekújvár volt polgármesterének

Az oroszok az amerikaiakat is legyőzték

Miből tartsuk el a gyerekünket?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?