Visszautasítja a kormány a támadásokat és a Smer összeesküvés-elméleteit

Ódor-kormány

A kormányhivatal elítélte, hogy a választási kampány keretében állami alkalmazottakat támadnak, és visszautasítja a Smer és Tomáš Taraba frakció nélküli képviselő által terjesztett összeesküvés-elméleteket. A hivatal Robert Ficónak, a Smer elnökének kijelentéseire reagált, aki azt állítja, hogy állami hivatalnokok és civil szervezetek vettek részt egy brüsszeli találkozón és ott hibrid hadviseléssel vádolták a szlovákiai ellenzéket.

 „Egy klasszikus brüsszeli munkalátogatásról volt szó, az Európai Bizottság szlovákiai kirendeltségének meghívására állami intézmények alkalmazottai és civil szervezetek képviselői vettek rajta részt. Teljesen legitim dolog, hogy az állami hivatalok a hibrid fenyegetésekkel és a velük szembeni védekezéssel foglalkoznak, hiszen számos állam külföldi beavatkozásoknak van kitéve, főleg a parlamenti választást megelőző időszakban. És az is teljesen legitim eljárás, hogy a küldöttség európai uniós és NATO-beli partnereinkkel tárgyal” – közölte a kormányhivatal, és elítélte, hogy szakértőket és állami alkalmazottakat próbálnak belerángatni a választási kampányba. Különféle listák közlésével és összeesküvés-elméletek terjesztésével szakértőkből csinálnák céltáblát, így akarják őket megfélemlíteni – tette hozzá a hivatal.

Azt is leszögezte, Szlovákia sokáig elhanyagolta a hibrid fenyegetések elleni védekezést. „Az orosz támadás volt az ébresztő, amely háborút robbantott ki a szomszédságunkban. Bár Szlovákiára egyelőre nem támadtak rá orosz katonák, más módszerekkel harcolnak ellenünk – megkérdőjelezik a demokráciánkat, értékeinket, szövetségeseinket, bonyolult témákat használnak fel arra, hogy megosszák a társadalmat. Az állam köteles védekezni ez ellen, ehhez pedig szükség van a szövetségeseinkkel való együttműködésre” – hangsúlyozta a kormányhivatal.

A Smer szerdai sajtótájékoztatóján azt állította, hogy szlovák állami hivatalnokok és civil szervezetek arról tájékoztatták az EU és a NATO intézményeit, hogy az ellenzék hibrid fenyegetést jelent az országra nézve, és ha megnyeri a választást, Szlovákia kiléphet a NATO-ból, ezért a nemzetközi szervezetek beavatkozását kérték. A Smer szerint ez beavatkozás a választási kampányba. A párt magyarázatot vár a parlament ellenőrző bizottságaitól és rendkívüli ülés összehívását tervezi.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?