Közélet

Vallo: A város már nem tud változtatni a gazdák tüntetésének a lefolyásán

Pozsony | Pozsony városa már nem tud változtatni az elégedetlen gazdák tüntetésének a lefolyásán. Ezt Matúš Vallo, Pozsony polgármestere állítja arra reagálva, hogy a gazdák szerda délután több mint egy órán keresztül blokkolták a Sznf híd felé vezető utat. Vallo szerint a gazdák pozsonyi tüntetése eddig a pontig az előzetes megállapodásokkal összhangban zajlott.
TASR

2019. február 21. 09:40

A gazdák tegnap blokkolták az Sznf hidat - TASR-felvétel

A polgármester szerint a város, a rendőrség, a városi rendőrség és a civil szervezetek is mindent megtettek azért, hogy a tüntetés ne bénítsa le a város közlekedését, és hogy a gazdáknak elegendő teret biztosítsanak a követeléseik kinyilvánítására. „A gazdák hasonló előzékenységet mutattak a várossal szemben. Megértem, hogy dühösek a miniszterekkel folytatott mai tárgyalások eredménye miatt, ahogy egyes rájuk vonatkozó kijelentésekkel is egyetértek. Innentől kezdve a város már nem tudja hogyan befolyásolni a tüntetés menetét és módját” – közölte Vallo a közösségi oldalán.

 

2019. február 20. 14:51

GALÉRIA: A tüntető gazdák lezárták az Sznf hidat

Az elégedetlen gazdák egy csoportja délután blokkolta a forgalmat Pozsonyban, az Sznf híd irányában. „A kormány nem vette komolyan az észrevételeinket” - mondta Patrik Magdoško, a Mezőgazdászok Kezdeményezésének képviselője a kormánnyal folytatott szerdai tárgyalásra reagálva. Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő a kormányülés után azt mondta, hogy az elégedetlen gazdák követelései közül soknak már folyamatban van a megoldása, vagy sok már meg is van oldva.

A gazdák szerdán, 15:30 körül, a ligetfalui (Petržalka) Tyrš rakparton folytatták a tüntetésüket, ahová kedden (február 19.) érkeztek meg a mezőgazdasági gépekkel. A gazdák csütörtökön (február 21.) részt akarnak venni a meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová halálával kapcsolatos megemlékezésen is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Két gólt rúgott a ráadásban, így verte a Besiktast a Slovan az EL-ben

Barcelonában bravúros döntetlennel rajtolt a Ferencváros

Ötéves kislányt gázoltak el Nagymihályban

Mondák, legendák és régi történetek egy zárt közösségből

Egy kutatócsoport szerint lehetséges felére csökkenteni az üvegházhatású gázkibocsátást 2030-ra

Tizennégy ország íjászai versenyeznek Marcelházán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?