Közélet

Szlovákia számára a NATO a biztonság legjobb biztosítéka

Pozsony | Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) a biztonság legmegbízhatóbb és gazdaságilag legmegfelelőbb biztosítéka. Ezt a Kül- és Európai Ügyek Minisztériuma (MZVaEZ) jelentette ki Szlovákia NATO-csatlakozásának 15. évfordulója alkalmából.
TASR

2019. március 29. 11:26

„A NATO-ba való belépés többet jelentett az országnak a biztonság fokozásánál. Ezzel a világ legfejlettebb demokráciáihoz való tartozásunkat nyilvánítottuk ki. Megerősítettük, hogy a Szlovák Köztársaság a jövőjét a többi tagországgal összekapcsolódva képzeli el. Ezek az országok olyan értékeket vallanak, illetve védenek, amelyek szerint a mi életünk is működik – a szabadság és demokrácia értékeit.”

A minisztérium egyúttal arra emlékeztetett, hogy a NATO egy olyan védelmi szövetség, amely a fegyveres konfliktusok megelőzését hangsúlyozza. Szlovákiának ezért vállalnia kell a politikai felelősséget, illetve a tagság pénzügyi és személyi terheit. „Szlovákia készen áll olyan mértékű segítséget nyújtani a szövetségeseinek, amilyet veszély esetén maga is elvár tőlük” – állapította meg a külügyi tárca.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

2040-re 2,5 millióval csökkenhet a V4-ek lakossága

Sima finn és orosz siker, hétfőn kiesési derbik a hoki-vb-n

TRAGÉDIA: Medencébe fulladt egy kétéves kisfiú a Besztercebányai járásban

62 ezer eurót felejtettek egy vonaton

Czucz Enikő: Skandalon

VIDEÓ: Eddig nem látott képekkel emlékezett meg a hercegi pár tavalyi esküvőjéről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?