Közélet
- TASR-felvétel

Szlovák Ügyvédi Kamara: Danko bejegyzett tudományos fokozattal rendelkezik

TASR

2018. szeptember 25. 08:14

Pozsony | JUDr. Andrej Danko bejegyzett tudományos fokozattal rendelkezik – tájékoztatott hétfőn Alexandra Donevová, a Szlovák Ügyvédi Kamara (SAK) szóvivője. Danko titulusát a besztercebányai Bél Mátyás Egyetem által 2000-ben kiadott oklevél hitelesített másolata támasztja alá.

Donevová a továbbiakban hangsúlyozta, hogy minden adat, melyet a SAK közzétesz az ügyvédekről, beleértve a hivatásukat már nem gyakorló ügyvédeket is, alátámasztott és ellenőrzött. „Ezek az információk a SAK honlapján is hozzáférhetők” – fűzte hozzá.  

Andrej Danko, a parlament és az SNS elnöke hétfőn határozottan visszautasította a Denník N napilap információit, melynek alapján kétségbe vonták a jogdoktori címe hitelességét. Danko hangsúlyozta, hogy a tudományos fokozatot legálisan szerezte. A cikkel szerinte be akarták sározni a nevét, mivel felmerült, hogy jelöltetheti magát államfőnek. A házelnök bocsánatkérést vár az újságtól.

2018. szeptember 24. 14:23

Senki nem tudja, hogyan szerezte Danko a doktori titulusát
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk