Közélet

Szeptembertől emelkedik a pályakezdő pedagógusok fizetése

Szeptembertől emelkedik a pályakezdő pedagógusok fizetése. A béremelésre az SNS tett javaslatot a közalkalmazottak javadalmazására vonatkozó törvénymódosítás alapján, amelyet kedden elfogadott a parlament.
TASR

2019. június 11. 20:00

Illusztráció - Fotó: pixabay

„A bérek 2019. szeptember 1-jétől 9,5 százalékkal emelkednek. Ezzel egyidejűleg a szakmai gyakorlat időtartamától függően is növekedni fognak a fizetések. Az 1-8 éve a pályán lévő pedagógusok bére 0,25 százalékkal, a 9-40 éve tanítóké pedig 0,5 százalékkal emelkedik” – magyarázta Eva Smolíková, az SNS képviselője.

Elmondása szerint a béremelés például a pályakezdő pedagógusoknak és az osztályfőnököknek járó pótlékokban, illetve a túlórapótlékban nyilvánul meg.

Az SNS továbbá az egyetemi tanárok és a pályakezdő kutató-fejlesztő dolgozók bérének emelését is javasolja.

„Első lépésben az egyetemi tanárok és a kutatók bére emelkedik 8,7 százalékkal 2019. szeptember 1-jétől. Ezt követően a 15 éves szakmai gyakorlattal rendelkező tanárok fizetése átlagosan 2 százalékkal, a 32 éve a pályán lévő tanároké pedig átlagosan 3 százalékkal” - tette hozzá az SNS. A javaslat értelmében a doktoranduszi ösztöndíjak is emelkednek, mégpedig 8,7 százalékkal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nagy port kavart Orbán levele

Remišová és négy másik képviselő elhagyja az OĽaNO-t

Čaputová akkor nevez ki új alkotmánybírókat, ha meglesz a hat jelölt

Minden hangszeren játszanak: futballisták a mikrofon mögött

Szlovák juhtúró magyar tejből

Frissítve

Újságírók megfigyelésével kapcsolatban razziázik a NAKA

Legfrissebb galériák
Olvasta már?