Szakemberhiány és feszültség a munkahelyeken

Pozsony |

A tartós munkaerőhiány nemcsak a munkáltatóknak okoz fejtörést, egyre több alkalmazott panaszkodik arra, hogy szakképzett kollégák híján a cég egyre több terhet rak rá, és ez a fizetésen nem igazán látszódik.

Már az alkalmazottak 43,5 százaléka panaszkodik arra, hogy a foghíjas munkaerő-állomány miatt egyre több a dolga – derült ki a Manuvia munkaközvetítő ügynökség friss felméréséből. Viszont arra is sokan panaszkodnak, hogy a munkáltató spórolás miatt akkor sem vesz fel új alkalmazottakat, ha egyébként ezt megtehetné. „A nők 39 százaléka panaszkodik arra, hogy a munkahelyén egyre több terhet raknak a vállára, a férfiak körében ez az arány eléri a 48 százalékot. Ebből a szempontból az ország nyugati megyéiben a legrosszabb a helyzet, itt a legnagyobb a munkaerőhiány” – mondta Peter Dosedla, a Manuvia vezérigazgatója, a Szlovákiai Humánerőforrás Szövetség elnöke. Emiatt egyre feszültebb a légkör az alkalmazottak között, mert többen a kollégáikat okolják a rájuk hárított többletterhek miatt.

A munkapiaci változások Dosedla szerint azzal magyarázhatók, hogy már jó ideje jóval több állást kínálnak a cégek, mint amennyit a munkanélküliek egyre zsugorodó táborából fel lehet tölteni. A cégeknek több lehetőségük van: vagy nagyobb fizetéssel csábítják magukhoz a konkurenciától az embereket, vagy külföldi vendégmunkások után néznek. Ám a cégek nem is kis része inkább a meglevő alkalmazottaira hárítja a többletmunkát, amivel még spórol is. A Manuvia vezérigazgatója szerint a cégeknek tudatosítaniuk kell, hogy az alkalmazottak igényei egyre nagyobbak.

„Mindezt figyelembe véve nem csodálkozhatunk azon, hogy az általunk megkérdezett alkalmazottak közül egyre többen akarnak váltani” – mondta Dosedla. Szerinte az új állást keresők csaknem kétharmadát elsősorban a magasabb fizetés ösztönzi, de egyre többen panaszkodnak az elviselhetetlen terhelésre. A felmérés szerint a megkérdezettek fele csak gondolkodik azon, hogy beadja a felmondását, de negyedük már eldöntötte. Itt jelentős szerepet játszik az életkor, hiszen az idősebbek már nehezebben váltanak.
„A 35 évnél fiatalabbak csaknem 53 százaléka tervezi, hogy beadja a felmondását, de 45 év felett ez az arány jóval alacsonyabb” – tette hozzá Dosedla. (TASR, mi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!