Közélet

Sulík: Radičová nem miattunk bukott meg

Pozsony | Nem az euróövezeti mentőcsomag, hanem Mikuláš Dzurinda buktatta meg Iveta Radičová kormányát. Legalábbis Richard Sulík SaS-elnök szerint.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2014. december 22. 13:09

Sulík a napokban egy interjúban arról beszélt, hogy Dzurinda, az SDKÚ korábbi elnöke többször is megpróbálta eltávolítani Radičovát.

„Megpróbálta a főügyészválasztásnál, nem sikerült. Utána a kassai adóhivatal botrányával, nem sikerült. Ha a mentőcsomagnál megegyezünk, talált volna egy negyedik ügyet” – állítja Sulík. Úgy véli, a döntő szavazás előtt az SaS-nek el kellett volna hagynia a plénumot. „Nyilvánvaló lett volna mindenkinek, hogy ők követnek el rituális öngyilkosságot, nem mi” – így az SaS elnöke. Véleménye szerint ha Dzurinda meg akarta volna szavaztatni a mentőcsomagot, megtette volna a Smerrel. Ha az SaS tagja lesz egy új kormánynak, koalíciós partnerként már ismerni fogják, véli Sulík. „Tudni fogják, hogy ha valamire fél évig azt mondjuk: nem, akkor azt nem szavazzuk meg. Mert a mentőcsomag esetében ezt nem hitték el még az utolsó percben sem” – állítja a pártelnök, aki egyébként a mentőcsomagot továbbra is ellenzi. (vps, SITA)
 

Önnek ajánljuk

Haščák állítólag egymillió eurót fizetett a Gorilla-felvételért

Kigyulladt egy lakás Tőketerebesen, egy gyerek meghalt

Pénzzel lehet pénzt keresni

TRAGÉDIA: Kamion gázolt gyalogost, a sofőr először azt hitte, egy állatot ütött el

Jogerősen elutasították Magda Marinko feltételes szabadságra bocsátási kérelmét

A középiskolások 75%-a Čaputovát választaná meg elnöknek

Legfrissebb galériák
Olvasta már?