Közélet

Sólymos leállította a TANAP új látogatási rendjének jóváhagyási eljárását

Sólymos László (Most-Híd) környezetvédelmi miniszter leállította a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) új látogatási rendjéről szóló javaslat jóváhagyási eljárását.
TASR

2019. március 20. 12:45

Sólymos László - TASR-felvétel

„A legrégebbi nemzeti parkunk látogatási rendjének elsősorban a természet védelmét kell szem előtt tartania, ugyanakkor viszont modernnek és átláthatónak kell lennie, továbbá meg kell felelnie a nemzeti parkba látogatók igényeinek is” – mondta Sólymos, miután találkozott az Aj my sme Tatry kezdeményezés képviselőivel, akikkel megvitatta a tervezettel kapcsolatban tett észrevételeiket.

A tárca közleménye szerint a javaslatokat beépítik majd a TANAP látogatási rendjének eredeti tervezetébe, melyet ezt követően a lehető legrövidebb időn belül el fognak fogadni.  

Az új látogatási rendről szóló javaslat, melyet a TANAP igazgatósága készített, eredetileg több változtatással számolt. Változott volna például a szezonális lezárások időtartama, ezen kívül korlátozásokat vezettek volna be a hegymászók és a kutyások számára, illetve szabályozták volna a geocaching-et is. A tervezetet az említett kezdeményezésen kívül bírálta a szlovák hegymászók egyesülete (JAMES), több más sportág képviselői és az Ombudsman az Állatok Jogaiért kezdeményezés is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Jóval több pénz kellene 
a szlovákiai földrendezésre

Komoly károkat okoz a szélvihar Nagyszombat megyében

Részegen, jogsi nélkül okozott balesetet a sofőr, két kisgyermek sérült meg

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

#W8NDERFUL – zsinórban nyolcadszor bajnok a Juve

Eláraszt bennünket a külföldi élelmiszer

Legfrissebb galériák
Olvasta már?