Közélet

SNS: Pellegrini szava nem számít, csak az érdekes, amit Fico mond

Pozsony | Peter Pellegrini (Smer) miniszterelnök kritizálni merte a koalíciós partner SNS-t az egyik politikai műsorban, amit a nemzetiek nem tűrtek szó nélkül.
TASR

2019. március 24. 14:55

Peter Pellegrini - TASR-felvétel

Peter Pellegrini (Smer) miniszterelnök A TA3 V politike című műsorának vendége volt, ahol azt mondta, nem akarja kitalált problémákra fecsérelni az idejét, miközben a társadalomban egyre nő a feszültség.

A miniszterelnök ezzel az SNS által kifogásolt repülőtér-felújításokra gondolt, amit elvileg az USA finanszírozna, csakhogy ezt a nemzetiek elfogadhatatlannak tartják. A szerződés azonban még kidolgozás alatt van, ezért Pellegrini szerint nem aktuális a kormány bukása.

Pellegrini elmondta, hogy szeretné, ha a kormány kitöltené a 2020-ig tartó mandátumát, de csak akkor, ha úgy érzi, ezzel hasznot hoz az országnak. Amennyiben ez a viszony nem működne, el tud képzelni a politikán kívül eső jövőt is. Azt is elmondta, hogy ahhoz, hogy a Smer működni tudjon, alkalmazkodnia kell az új időkhöz.

A miniszterelnök szerint a szlovákiai atmoszférát leginkább az újságírók és a politikusok befolyásolják. Ugyan elutasította a Smer elleni támadásokat, de azt is elismerte, hogy politikusoknak is tükörbe kell nézniük a probléma kapcsán.

Pellegrini beszélt Fico pártelnök Bašternák-komplexumban lévő lakásáról is, melynek ügye évek óta húzódik. Mint mondta, ő másképp oldaná meg a lakhatás kérdését, mivel

Fico szerinte az üggyel traumatizálja a szlovákiai társadalom nagy részét.

SNS: Pellegrini azt mond, amit akar, csak Fico szava számít

Az SNS közleményben reagált Peter Pellegrini szavaira, melyben leszögezik, hogy őket nem érdekli, mint mond a miniszterelnök a politikai műsorokban, kizárólag az számít, amit Robert Fico mond a koalíciós tanácsban. Mint írják, Pellegrini

„csak a véletlenek összjátékának köszönhetően lett miniszterelnök. A személyes véleménye nem bír politikai relevanciával.“

- írják.

Szavait mediális támadásnak minősítették és kijelentették, hogy csak Robert Fico pártelnök véleményét tartják fontosnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Megosztottság helyett magyar lista, valódi tartalommal

Az exit poll szerint Zelenszkij toronymagasan nyerte az ukrán elnökválasztást

Frissítve

Kétszáz fölé emelkedett a Srí Lanka-i merényletek halálos áldozatainak száma

VIDEÓ: Tigris harapott meg egy nőt Zsolnán

VIDEÓ: Centikkel tudta elkerülni az irányíthatatlan kamiont az autós

VIDEÓ: Tömegverekedés tört ki az NBA-meccsen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?