Közélet

Selmecbányai támadás – kizárták a rasszista indítékot

Pozsony/Besztercebánya | Kizárta a rasszista indítékot a rendőrség a külföldiek elleni szombati selmecbányai támadás ügyében.
SITA

2013. április 15. 17:01

A közép-szlovákiai város egyik szórakozóhelyén két grúz állampolgárt és egy csehországi romát bántalmazott kopaszra nyírt fiatalok 15-20 fős csoportja.

A rendőrség az ügyben három feljelentést tart nyilván testi sértés és garázdaság ganyúja miatt – tájékoztatott Jana Vrbická, a Besztercebányai Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője.
 
A sértetteket a helyi Pražovňa diszkó előtt támadták meg. A csehországi roma fiatal kétszer is eszméletét vesztette, selmecbányai barátnőjének pedig eltörték az orrát. A Sme napilap információja szerint a két grúz állampolgár azt fontolgatta, hogy az esetről tájékoztatja a kaukázusi ország szlovákiai külképviseletét.
 
Az ellenzéki Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OĽaNO) szerint rasszista indíttatású bűncselekményről van szó. A párt felszólítottta Robert Kaliňák (Smer-SD) belügyminisztert, hogy személyesen felügyelje az ügyben folyó vizsgálatot. 
 
Önnek ajánljuk

Nyitrán javíthat a DAC

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

A DAC meccse a tévében

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?