Közélet

Šanta szerint 2016 előtt senki sem látta a váltókat

Bazin | 2016 előtt senki sem látott váltókat – mondta záróbeszédében Ján Šanta, a Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze a Markíza-televízió váltóinak meghamisítása ügyében folyó tárgyaláson.
TASR

2020. február 12. 10:58

Frissítve
Šanta szerint 2016 előtt senki sem látta a váltókat
- TASR-felvétel

A váltók aláírására szerinte nem volt semmilyen ok. Visszautasítja, hogy Ernest Valkónak, a gyilkosság áldozatául esett ügyvédnek köze lett volna váltókkal kapcsolatos ügyhöz, ahogyan azt a vádlottak ügyvédje állította.

Záróbeszédében külön-külön, és összefüggésükben is értékelte a bizonyítékokat, valamint beszélt Peter Tóth volt újságíró, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) egykori munkatársának tanúvallomásáról is. Azt mondta, Marián Kočner meg akarta vesztegetni a SIS embereit, hogy mellette tanúskodjanak. Szót ejtett arról is, hogy Kočnernak és Pavol Ruskonak nem tetszett, hogy sokkal kevesebbet kaptak a Markízáért, mint Milán Fiľo és Ján Kováčik, akik kétmilliárd koronát kaptak érte.

„Innen ered ez az egész ügy. Kočner Kováčikhoz és Fiľához fűződő viszonyából és onnan, hogy ő és Rusko nem tudtak több pénzt kivenni a Markízából. Ráadásul Rusko még vesztett is rajta” – magyarázta Šanta.

„Igyekszem felsorolni az összes létező bizonyítékot, nem kihagyni semmit, kilőni a teljes tárat”

– mondta Šanta az újságíróknak.

A Speciális Büntetőbíróság szenátusa szerdán zárta le a Markíza-váltók meghamisításával kapcsolatos bizonyítási eljárást. A továbbiakban a záróbeszédek hangzanak el, majd az ítélethirdetés következik. Ján Šanta ügyész és Daniel Lipšic, a sértett jogi képviselője egyetértett a bizonyítási eljárás lezárásával, a vádlottak folytatni akarták.

A büntetőtörvénykönyv értelmében az ügyész, a sértett jogi képviselője, majd a vádlottak védője mondja el záróbeszédét. Végül a vádlottak kapnak szót.

A vád szerint Kočner és Rusko, miután megegyeztek Štefan Ágh vádlottal, akinek az ügyében külön eljárás indult, négy hamis váltót állítottak ki, ezeket pedig mellékletként mutatták be fizetési meghagyások kibocsátásakor. Kočner ellen Ján Kuciak újságíró meggyilkolása ügyében, valamint a Gatex cég ügyében is vádat emeltek hűtlen kezelés miatt. Ruskot a váltóhamisítás mellett azzal is vádolják, hogy ő rendelte meg Sylvia Klaus-Volzová meggyilkolását.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
koronavírus Tátra

Mélyponton a szlovák turizmus

Több mint 71 ezer euró értékű árut lopott el somorjai raktárakból két férfi

Több mint 71 ezer euró értékű árut lopott el somorjai raktárakból két férfi

koronavírus

Ismételten két új fertőzöttet regisztráltak Szlovákiában

Branislav Gröhling

Gröhling közölte, elemzik a teljes óvodahálózatot

A pénzügy visszafogottabb költségvetést tervez jövőre

A szlovák cégek imádják az adóparadicsomokat

Királyhelmec

Kitolták a felújítás határidejét

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.