Közélet

Saková: A rendőrség ismét nagy nyomás alatt van

Pozsony | A média ismét hatalmas nyomást gyakorol a rendőrségre – jelentette ki Denisa Saková belügyminiszter (Smer-SD) kedden Besztercebányán, arra reagálva, hogy a médiában információk jelentek meg a Tisztességes Szlovákia ügyével kapcsolatban.
TASR

2018. november 13. 19:32

- TASR-felvétel

„Belügyminiszterként sosem avatkoztam bele a nyomozásokba, továbbra sem fogok. Tisztában vagyok azzal, hogy ez az én felelősségem is, ezért elvárom a kollégáimtól, hogy továbbra is a törvénnyel összhangban végezzék a munkájukat" – mondta Saková, hozzátéve, hogy a rendőrség ügyébe a politikának nem lenne szabad beleszólnia.

„A rendőrségnek minden feljelentést ki kell vizsgálnia, akárki is tette, akárki ellen. Bízom a bűnüldözési szervekben, akik folyamatosan bizonyítják, hogy magas szintű munkát végeznek" – hangsúlyozta Saková.
 

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) megvizsgálja a korrupciós bűncselekmények gyanújával tett névtelen feljelentést, amely a Tisztességes Szlovákiáért tüntetések szervezőit érinti. A névtelen feljelentés szeptember 10-én érkezett a rendőrségre.

A megbízott nyomozó beidézte azokat a személyeket, akiket a büntetőfeljelentés értelmében kihasználtak, vagyis bizonyos szempontból megkárosítottak.

2018. november 13. 12:22

A NAKA azt vizsgálja, hogy tényleg Soros pénzeli-e a Tisztességes Szlovákiáért mozgalmat
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Letartóztatták Ábrahám alpolgármesterét

Megszűnik a komáromi kórház mikrobiológiai osztálya

A szlovák-magyar határon folytatódik a tüntetés

Gyorsvonat elé hajtott egy autó Nagysurányban, egy anya és 11 éves kislánya szörnyethaltak

Ellenőrzött ünnepi menü

Blokád alatt van a köztévé, egyre több ellenzéki politikus jut be az épületbe

Legfrissebb galériák
Olvasta már?