Közélet

Rusko feljelentést tett a Főügyészségen

Pozsony | Pavol Rusko, a Markíza TV volt igazgatója és volt gazdasági miniszter, aki ellen volt üzlettársa, Silvia Volzová meggyilkolásának előkészítése ügyében folyik eljárás, hétfőn feljelentést tett a Főügyészségen ismeretlen elkövetők ellen személyének szándékos lejáratása miatt. Azt, hogy erre készül, már december második felében bejelentette.
TASR

2019. január 14. 15:30

Pavol Rusko
Bár Pavol Rusko tegnapi sajtótájékoztatójának azt a címet adta, hogy Az igazság és beismerés ideje, semmilyen bűncselekmény elkövetését nem ismerte be, s nem is közölt az ellene folytatott bűnvádi eljárásokról új információkat   - TASR-felvétel

„A feljelentésben az ellen emelek panaszt, amit már a sajtótájékoztatómon is elmondtam. Mindazok ellen a képtelenségek, ellentmondások és hazugságok ellen, melyek egy hússzoros gyilkos vallomásaiban szerepelnek. Egyben felhívtam a figyelmet egy kulcsfontosságú bizonyítékra is, amely egyértelműen az ártatlanságom mellett szól. Amellett, hogy azt, amivel vádolnak, egyszerűen nem követhettem el. Ehhez képest ez a kulcsfontosságú bizonyíték nem szerepel az ügyiratban, és ezzel összefüggésben nem hallgattak ki egyetlen személyt sem. A műsorszolgáltatási törvényről van szó” – jelentette ki hétfőn újságírók előtt Pavol Rusko.

Hozzátette: ártatlan ember ellen emeltek vádat, ami szerinte kellően indokolja, hogy az üggyel a Főügyészségnek is foglalkoznia kell. Egyben bírálta a nyomozó és az ügyész eljárását. Pavol Rusko bevallása szerint többek között azért tett büntetőfeljelentést, hogy felelősségre vonják azokat, akik kitalálták ezt az egész ügyet.

A volt miniszter szerint meg kell vizsgálni, hogy nem létezik-e olyan csoport, amely „megvásárolta” az ellene tett büntetőfeljelentést, és az ellene emelt vádat. Úgy véli, a bűnüldöző szervek, így az ügyész és a nyomozó is, eljárásukkal ehhez a csoporthoz csatlakoztak. „A Pavol R. által hétfőn, január 14-én személyesen leadott beadványt a törvénynek megfelelően fogjuk kezelni” – közölte hétfőn a TASR hírügynökséggel Andrea Predajňová, a Főügyészség szóvivője.  

 

Gyilkosság előkészítése miatt emeltek vádat Pavol Rusko ellen

2019. január 4. 16:07

Gyilkosság előkészítése miatt emeltek vádat Pavol Rusko ellen

A Pozsonyi Kerületi Ügyészség felügyelő ügyésze korábban vádat emelt Pavol Rusko ellen Silvia Volzová meggyilkolásának előkészítése ügyében. A vádiratot az ügyész a Pozsony II Járásbíróságnak nyújtotta be, amelynek azt január 2-án kézbesítették. Erről január 4-én tájékoztatott Pavol Adamčiak bírósági szóvivő.

A megbízott nyomozó december elején indítványozta a vádemelést Pavol Rusko és három másik személy ellen. Előbbi ellen eljárás folyik a Markízával kapcsolatos váltóhamisítási ügyben is.

A gyilkosság előkészítésében a gyanú szerint részt vettek a szlovák alvilág olyan hírhedt alakjai is, mint Róbert 'Kýbel' L., a Sýkora-klán vezére, Mikuláš Č., a besztercebányai alvilág többszörös gyilkosságért jogerősen elítélt főnöke, illetve az utóbbi bűntársa, Miloš K. Pavol Rusko ellen vallott mások mellett Mikuláš Č. is. A Pozsonyi Kerületi Bíróság tavaly májusban elrendelte Rusko pártfogói felügyeletét, ezen kívül elektromos karperecet kell hordania és tilos külföldre utaznia. A TASR információi szerint Pavol Rusko rendszeresen felkeresi a pártfogó felügyelőt a Pozsonyi Kerületi Ügyészségen.

Rusko december 17-i sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy feljelentést tesz a Főügyészségen ismeretlen elkövetők csoportja ellen szándékos lejáratás miatt. A Markíza volt igazgatóját azzal gyanúsítják, hogy megrendelte a volt üzlettársa, Volzová meggyilkolását. Szerinte azonban a személye ellen irányuló, szervezett lejáratásról van szó, amely egy többszörösen elítélt gyilkos és a maffia egy elítélt tagjának hamis tanúvallomásaira épül. Pavol Rusko szerint az őt lejáratni igyekvő csoport úgy befolyásolta a nyomozást, hogy büntetőeljárás induljon ellene és sérüljön a jó hírneve.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
koronavírus

Egy új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Szlovákiában

*

Tényleg olcsóbbak lesznek a repülőjegyek a járvány után?  

Rigó László

Újraindul a sörgyártás Rimaszombatban?

Szenc

Zökkenőmentesen indultak újra az óvodák

Trianon felé – Felvidéki sorsfordulók az államfordulat első évében

Trianon felé – Felvidéki sorsfordulók az államfordulat első évében

A parlament vezetése is megemlékezett Trianon 100. évfordulójáról

A parlament vezetése is megemlékezett Trianon 100. évfordulójáról

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.