Közélet

Rusko feljelentést tesz

Pozsony | Váratlanul sajtótájékoztatót hívott össze hétfőn a Markíza tévétársaság volt igazgatója, Pavol Rusko, akit a rendőrség váltóhamisításon kívül azzal gyanúsít, hogy megrendelte egykori üzlettársa, Silvia Volzová meggyilkolását.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2018. december 17. 19:13

Pavol Rusko
Bár Pavol Rusko tegnapi sajtótájékoztatójának azt a címet adta, hogy Az igazság és beismerés ideje, semmilyen bűncselekmény elkövetését nem ismerte be, s nem is közölt az ellene folytatott bűnvádi eljárásokról új információkat   - TASR-felvétel

A rendőrség szerint Rusko Mikuláš Černáknál, a besztercebányai alvilág egykori főnökénél rendelte meg a kilencvenes években Volzová eltávolítását, miután nem volt hajlandó nevére írni a Markíza, tulajdonában levő részvényeit. A volt tévéigazgató szerint 1995-ben jött létre a Markíza Slovakia társaság, a sugárzási engedély tulajdonosa, amely a szerződést írta a műsorgyártásért felelős TV Markíza társasággal. Volzovának Rusko szerint soha nem volt részesedése a tévétársaságnál, a Markíza Slovakia társtulajdonosa volt. Ez a cég a tévétársaság nyereségének 10 százalékát kapta, Volzová ebből 5 százalékra volt jogosult. Rusko szerint nagyon elgondolkodtató, ha valaki azt feltételezi, hogy ezért az összegért bárki is megrendelt volna egy gyilkosságot. Abszurdnak nevezte azokat a vádakat is, melyek szerint kényszerítette Volzovát részvényeinek átadására. Rusko szerint a Markíza minden tulajdonosváltását a Frekvenciatanácsnak kellett jóváhagynia, így elképzelhetetlen, hogy bárkit bármire kényszerítettek volna.

 

Gyilkosság előkészítése miatt emelhetnek vádat Rusko ellen

2018. december 6. 08:37

Gyilkosság előkészítése miatt emelhetnek vádat Rusko ellen

Rusko azt is megismételte, hogy soha nem járt Černák cégében, és nem ismerte az alvilág képviselőit. A vád szerint ő bérelte fel a Sýkora bűnbanda több tagját Volzová megfigyelésére. Rusko szerint ezeket az információkat a rendőrségnek csak egyetlen tanú igazolta az 55-ből. „Ő nem áldozat, hanem agresszor, ő hozta a nyakunkra az egész alvilágot” – mondta Rusko Volzováról. Azt, hogy megvádolták, megfélemlítésnek és erőfitogtatásnak nevezte. Meggyőződése, hogy vizsgálati fogságának elrendelésével is csak azt a célt követték, hogy megtörjék. Ennek kapcsán, lejáratás miatt feljelentést tesz a Főügyészségen ismeretlen tettesek ellen.

Ruskót egyebek mellett a Markíza váltóinak hamisításával is gyanúsítják a már vizsgálati fogságban levő Marian Kočner vállalkozóval együtt. A váltók értéke összesen körülbelül 70 millió euró, Rusko elismerte a váltókon található aláírások hitelességét, Kočner később bírósági úton próbálta behajtani az összeget. A hatóságok és a Markíza tévétársaság is azt állítja, hogy a váltókon található aláírásokat meghamisították. Rusko az ügy kapcsán tegnap csak annyit mondott, hogy ügyvédjeinek új, kulcsfontosságú bizonyítékokat adottát. (TASR, dem)

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
koronavírus

Egy új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Szlovákiában

*

Tényleg olcsóbbak lesznek a repülőjegyek a járvány után?  

Rigó László

Újraindul a sörgyártás Rimaszombatban?

Szenc

Zökkenőmentesen indultak újra az óvodák

Trianon felé – Felvidéki sorsfordulók az államfordulat első évében

Trianon felé – Felvidéki sorsfordulók az államfordulat első évében

A parlament vezetése is megemlékezett Trianon 100. évfordulójáról

A parlament vezetése is megemlékezett Trianon 100. évfordulójáról

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.