Remišová: Blokkot kell alkotniuk a jobbközép pártoknak és a konzervatív erőknek

Veronika Remišová

A jobbközép pártoknak, a jobboldalnak és a konzervatív erőknek egy erős, egységes blokkot kellene kialakítaniuk, hogy egyetlen szavazat se vesszen el a parlamenti választáson – jelentette ki Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes, a Za ľudí elnöke. Szerinte a Za ľudí mellett ebben a blokkban lenne a helye például a KDH-nak és az OĽaNO-nak. Abszurdnak nevezte a feltevést, hogy másik pártba lép át.

„Konszolidálni kell a politikai palettát, a középpártoknak, a jobboldalnak és a konzervatív erőknek egy erős, egységes blokkot kellene kialakítaniuk, hogy egyetlen szavazat se vesszen el a parlamenti választáson. Ebben a blokkban a Za ľudí mellett a KDH és az OĽaNO helyét is látom” – hangsúlyozta Remišová. Azt is megjegyezte, a konzervatív politikát jelenleg a szélsőségesek, a populisták és a politikai szélkakasok határozzák meg. „Ha leszámítjuk a maffiózókat, a tolvajokat, a populistákat és a szélsőségeseket, akkor mi marad? Olyan pártok, amelyek gyakran a személyes konfliktusokban emésztik fel magukat” – tette hozzá a jelenlegi politikai helyzet kapcsán.

A Za ľudí céljairól azt mondta, meg akarja valósítani a programját, a csökkenő támogatottságával kapcsolatban pedig kijelentette, ilyesmin az összes kormánypárt átesik, és az elmúlt évek válságait említette fel. Megjegyezte, hogy ezek ellenére is számos jó dolgot sikerült véghezvinni. „Csak az én tárcámnál Szlovákia történetében a legnagyobb reformot hajtottuk végre az uniós alapok felhasználása terén” – mondta, egyéb reformokat is sorolva. „Hiszek a kemény munkában, az észszerű és megfontolt politizálásban, és a Za ľudí ezt teszi. Hiszem, hogy van elég olyan választó, aki értékeli ezt a fajta politikát” – mondta Remišová.

Szerinte a modern, konzervatív jobboldali politikának az erős gazdaságra, a kedvező vállalkozói környezet kialakítására, a bürokrácia csökkentésére, a biztonságra, a működő jogállamra, a korrupció visszaszorítására és az erős szociális hálóra kell épülnie.

Mikuláš Dzurinda volt kormányfő tervezett pártjával kapcsolatban Remišová úgy vélekedik, a projekt beindítása előtt végleg ki kellene vizsgálni és lezárni a Gorilla-ügyet. Szerinte Dzurinda terve a Spolu pártra épül, amelyet liberális pártnak tart, ezt támasztja alá az is, hogy az előző választáson a Progresívne Slovenskoval közösen indult. „Mi jobbközép konzervatív párt vagyunk és a minket összekötő közös értékekre akarunk építeni. Szerintünk a Za ľudí, a KDH és az OĽaNO jobbközép konzervatív blokkjának van értelme” – válaszolta arra a kérdésre, kikkel működne együtt a pártja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!