Procházka leváltotta Hrnčiart

Pozsony |

<p>Leváltotta alelnökét a Sieť elnöke, Radoslav Procházka. A váratlan bejelentésre ma délután került sor, a párt egy sajtóhírben tette közzé az elnök döntését.</p>

Procházka elmondta: Andrej Hrnčiart azért váltotta le, mert a párt szerveinek tudta nélkül megegyezett egy tárgyalásról, amelyen egyik oldalon a Smer és a Híd, a másik oldalon a Sieť néhány képviselője (köztük Hrnčiar) vett volna részt. A tárgyalás témájára nem derült fény. „Az ilyen eljárás mély tiszteletlenség a Sieť elnökségével és közgyűlésével, valamint tagjaival szemben. Mivel az ilyen módszerek komoly és közvetlen fenyegetést jelentenek a Sieť működésére nézve, az alapszabályból eredő jogköröm alapján leváltottam a Sieť első alelnökét, Andrej Hrnčiart és az elnökségből ennek a lépésnek a másik szervezőjét, Martin Fedort” – nyilatkozta Radoslav Procházka. A Sieť elnöke hozzátette, semmiféle más szankciót nem juttat érvényre Hrnčiarral és Fedorral szemben. "Az elnöki mandátumom 2016. szeptember 1-ig érvényes, és egyelőre nyitott kérdés, hogy indulok-e újra a pártelnöki székért. Minden jelöltet szívesen fogadok, amennyiben az alapszabálynak megfelelően jár el" - fűzte hozzá Procházka. 

Andrej Hrnčiar a SITA hírügynökségnek elmondta: tudomásul vette Procházka döntését. A Sieť elnöke állítólag a hét folyamán felszólította őt, hogy mondjon le parlamenti alelnöki posztjáról. Cserébe Hrnčiar a saját embereit ültethette volna a közlekedési tárcához, helyét a parlamentben pedig Procházka foglalta volna el.

Hrnčiar a továbbiakban cáfolta, hogy tárgyalt volna Bugárékkal arról, hogy belépne a Híd frakciójába. Állítása szerint csupán a párton belüli helyzetről akarta informálni a koalíciós partnereket, hangsúlyozva, hogy az nem lesz hatással a koalíciós együttműködésre. Hozzátette: sajnálja, hogy Procházka kipakolt a sajtónak. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?